Özdilek

Ekonomi

Ertürk:Dükkanlar Yıkılacak!

10 yıllık kira süresi biten işyerlerini, defterdarlığın talebi ve yasalar gereği tahliye ederek yıkacak yerine park yapacaktır.”

24 Ekim 2012 Saat: 14:17
Ertürk:Dükkanlar Yıkılacak!
Ertürk:Dükkanlar Yıkılacak!

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Filiz Ertürk Halkevi Dükkanları ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı. İzmit Belediyesi’nin bu bölge için kurallara uygun olarak ilgili işlemleri sırasıyla ve titizlikle uygulayacağını belirten Ertürk, mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararının tedbir amaçlı bir ara karar olup inceleme yapılana kadar verilen, kesin olmayan geçici bir karar odluğunu söyledi. Filiz Ertürk açıklaması şöyle:

 

KİRA SÜRESİ 1 KASIM’DA BİTİYOR

 

“Kocaeli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü 9.11.2010 tarih ve 10.03.2012 tarihli yazılarıyla Halkevi dükkanları olarak bilinen yerin belediyeye park yapmak üzere verildiğini, üzerine ticari amaçlı dükkan yapıldığından binaların yıkılması gerektiğini bildirdiler. 2002 yılında dönemin belediyesi tarafından 10 yıl süre ile yap işlet devret yöntemi ile kiraya verilen dükkânların kira süresi 1 Kasım 2012 tarihinde dolmaktadır.

 

DÜKKANLAR YAPILIŞ AMACININ DIŞINDA KULLANILIYOR

 

O dönem pişmaniye, balıkçı ve manavlar çarşısı olarak yapılan yerde şu anda el değiştirmeler ve belediyenin izni olmadan iş kolu değişiklikleri yapılmıştır. Şöyle ki 2002 yılındaki proje uygulanmadan önce 33 hak sahibi tespit edilmişken, 45 dükkan yapılmıştır. Yani 12 kişi hak sahibi olmadan yer almıştır. Bölgede 2002 yılından beri el değiştirmeden kalan sadece 14 işyeri mevcuttur. Balıkçı, pişmaniyeci ve manav olarak hizmet vermesi gereken dükkanlarda dönem içerisinde 27 hak sahibi devir işlemi yapmış ve 16 iş değişikliği yapılmıştır. Halihazırda pişmaniyeci, balıkçı ve manav olması gereken yerde otobüs yazıhanesi, telefoncu, şarküteri, aktar, çantacı, tütün satış yeri ve ızgara salonu olarak işletilmektedir. Yani yapım amacının dışına çıkılmıştır. Sonuç olarak şu andaki mevcut esnafın ancak 14 tanesi geçmişte hak sahibi olarak buradan faydalanmakta diğerleri devir ücretleri ile ikinci ya da üçüncü elden kiralamış kişilerdir. Tüm dükkânların kira süreleri dolmuştur.

BALIKÇILAR HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK

 

Bölgede balıkçılar belediyenin tapulu arsası üzerinde olup diğerlerinin dükkanlar Hazine tarafından park olarak terk edilen yerde kalmaktadırlar. Halkevindeki balıkçılara Kadıköy Mahallesi’nde yapılan kapalı pazar alanında yer ayrılmıştır. Burası bitene kadar balıkçılar mevcut yerlerinde hizmet vermeye devam edeceklerdir. Diğer dükkanlar yasalara uygun olarak tahliye edilerek yıkılacaktır.

YASALARA GÖRE HAREKET EDEREK DÜKKANLAR YIKILACAK

 

Mahkeme tarafından şu anda alınan karar tedbir amaçlı bir ara karar olup inceleme yapılana kadar verilen, kesin olmayan geçici bir karardır. İzmit Belediyesi halkın menfaatini ön planda tutarak, yasaların öngördüğü şekilde, imar planında park alanı olan, bu yüzden defterdarlık tarafından yıkımı istenen,  10 yıllık kira süresi biten işyerlerini, defterdarlığın talebi ve yasalar gereği tahliye ederek  yıkacak yerine park yapacaktır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat