Özdilek

Siyaset

ERTUĞRUL AKALIN 2 EYLÜL’DE BAŞVURACAK

Yaklaşık 9 yıldır görev yaptığı KOÜ Teknopark Genel Müdürlüğü görevinden dün istifa eden CHP’li Ertuğrul Akalın, İzmit Belediye Başkan aday adaylık başvurusunu 2 Eylül’de yapacak

28 Ağustos 2013 Saat: 22:22
ERTUĞRUL AKALIN 2 EYLÜL’DE BAŞVURACAK
ERTUĞRUL AKALIN 2 EYLÜL’DE BAŞVURACAK

Değirmendere`de 1989-1999 yılları arasında üç dönem belediye başkanlığı yapan, etkinliklerle beldenin adını dünyaya duyuran Ertuğrul Akalın, 9 yıl sonra yeniden aktif siyasete geri dönüyor. Akalın, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler için bu kez CHP`den İzmit Belediye Başkan aday adayı oluyor. Akalın, 2 Eylül Pazartesi günü başvuru dosyasını ilçe başkanı Selman Yıldırım`a teslim edeceğini söyledi. Akalın, aktif siyasete geri dönmesi nedeniyle 9 yıldır görev yaptığı Kocaeli Üniversitesi Teknopark Genel Müdürlüğügörevinden dün itibariyle istifa etti. 


7 ADAY ADAYI OLACAK 
CHP`den İzmit Belediye Başkan aday adaylığı için daha önce diş hekimi Hakan Tanta, avukat Fatma Kaplan Hürriyet ve gazeteci Aysun Erenkaya başvurularını resmi olarak yapmıştı. Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve Baro eski başkanı Fahri Örengül 31 Ağustos`ta, KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil 20 Eylül`de başvuru yapacak. Aday adaylık için adı geçen eski milletvekili Hikmet Erenkaya`nın ise ne zaman başvuru yapacağı henüz belli değil. 



GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
Ertuğrul Akalın, 2004 yılında yapılan yerel seçimde dördüncü kez üst üste Değirmendere Belde Belediye Başkan adayı oldu. Seçimi AKP adayı Hasan Özer karşısında kaybetti. Akalın, seçim sonrasında aktif siyasete ara verdi ve Kocaeli Üniversitesi`ne bağlı Başiskele Yeniköy mevkiinde bulunan KOÜ Teknopark Genel Müdürlüğü`ne getirildi. 



AÇIKLAMA YAPMAYACAK  
Beyefendi kişiliğiyle tanınan Ertuğrul Akalın, hazırladığı başvuru dosyasını 2 Eylül günü sabah saatlerinde ilçe başkanı Selman Yıldırım`a teslim edeceğini söyledi. Başvuru için partinin önünde her hangi bir açıklama yapmayacağını söyleyen Akalın, dosyayı teslim ettikten sonra yerel gazeteleri gezerek adaylık süreciyle ilgili fikirlerini açıklayacağını belirtti. Akalın,  “Aday gösterilsem de gösterilmesem de bu partinin neferi olarak çalışacağım ve hiçbir aday hakkında kötü veya yanlış konuşmayacağım” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat