Özdilek

Güncel

Erol Kumsar’a ceza talep edildi

Pazarcılar Odası eski başkanı Ahmet Serim tarafından yapılan şikayet üzerine açılan davada yargılanan eski başkan Erol Kumsar ve bir sanık için mahkeme ceza talep etti

25 Mart 2014 Saat: 17:59
Erol Kumsar’a ceza talep edildi
Erol Kumsar’a ceza talep edildi

Pazarcılar Odası'nın 2009 yılında geçirdiği soruşturma nedeniyle görevden alınan başkanı Ahmet Serim'in şikayeti üzerine açılan davanın görülmesine devam edildi. Ahmet Gençosman isimli bir kişinin odaya üye olmamasına rağmen başkan Erol Kumsar tarafından belge verildiği iddiası üzerine sanıklar resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Davanın ikinci celsesi Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülürken duruşmaya şikayetçi Ahmet Serim, tutuksuz yargılanan sanıklardan Pazarcılar Odası eski başkanı Erol Kumsar avukatı Hüseyin Acurman, odanın genel sekreteri Yasin Kılıç ve tutuksuz sanık Ahmet Gençosman katıldı. Mahkeme davada müşteki olmak isteyen Ahmet Serim'in müdahillik talebini reddetti.

İKİ SANIĞA DA CEZA İSTENDİ

Cumhuriyet savcısı mütaalasını vererek sanıklardan Ahmet Gençosman'ın azmetterimesiyle, üye olmamasına rağmen üye gösterilerek belediyeden belge alınması için 3-8 yıl arasında hapis cezası, belgeyi veren Erol Kumsar için de aynı ceza talebinde bulundu. Diğer sanık Yasin Kılıç'ın ise suç işlediğine dair yeterli delil bulunmadığından beraatini istedi.

KARAR 22 NİSAN’DA ÇIKACAK

Erol Kumsar'ın avukatı Hüseyin Acurman, “Ahmet Gençosman'a verilen belge gibi manuel belgeyi alan Recep Borlak'ın dinlenmesini talep ediyorum” dedi. Mahkeme ise dosyanın karar aşamasına geldiğini belirterek bu talebi reddetti. Mahkeme sanık avukatı Hüseyin Acurman'ın son savunmasını yapması için duruşmayı 22 Nisan tarihine erteledi. Kocaeli Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası’nda 2012 yılında üye olmayan bir kişiye sahte belge düzenlenmesine dair dava ertelendi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat