Özdilek

Ekonomi

Eroğlu: "Kadınların her alanda daha çok söz sahibi olmasını istiyoruz"

Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (KOİDER) kurucu üyesi olduğu Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun (GİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu, "Kadınların her alanda daha çok söz sahibi olmasını istiyoruz" dedi.

11 Ekim 2023 Saat: 17:18
Eroğlu: Kadınların her alanda daha çok söz sahibi olmasını istiyoruz
Eroğlu: "Kadınların her alanda daha çok söz sahibi olmasını istiyoruz"

Eroğlu: "Kadınların her alanda daha çok söz sahibi olmasını istiyoruz"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitelerinin yeniden belirleneceği seçimler öncesi bir açıklama yaptı. Bu komitelerin, diğer kurum ve kuruluşlara öncülük etmesi ve rol model olması açısından, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde kadınlar için birer mevzi olduğunu belirten Eroğlu, bu seçimlerin çok değerli olduğunu söyledi.

 

Komitelerin kadınların ülke ekonomisinde ve ekonomiye yol veren konumlarda yer almasına sunduğu katkıların öneminin altını çizen Eroğlu,  “Bu komitelerin oluşumunda emeği geçen TOBB başkanımızı, yönetim kurulunu ve her bir TOBB üyesini kutluyoruz. Tüm önemli kazanımlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı tamamlanırken, Türk kadının toplumsal yaşam içinde geldiği noktanın yeterli olmadığının ve hak ettiği değeri de yeterince göremediğini söylemek zorundayız” dedi.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken, İzmir’de İktisat Kongresi’nden önce Kadın Kongresi’ni topladığına işaret eden Eroğlu açıklamasında şunları söyledi: “Atatürk, küm dünya milletlerinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını vererek kadın aklına ve çalışkanlığına verdiği önemi ve değeri tüm dünyaya göstermiştir. Ancak aradan geçen 100 yılda toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde ülkemizde ileriye yönelik yeterince adımlar atılamamıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarında, odalar ve borsalarda, özel sektörde kadının daha fazla söz sahibi olması daha fazla temsil edilmesi, karar alma mekanizmalarında kadınların daha fazla sorumluluk almasını sağlayacak imkanların tanınması çok büyük önem taşımaktadır. GİFED olarak verdiğimiz toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesi, ülkemiz kadınlarının “iş kadınları derneği” kurma mecburiyetini hissetmediği, toplumsal cinsiyet eşitliğinin kadın-erkek her bir birey tarafından aynı derecede önemli kabul edildiği, müreffeh, modern, demokratik bir Türkiye yaratılana kadar sürecektir. Kadın ve erkeklerin omuz omuza çalıştığı, kimseyi geride bırakmadığı bir ülke ancak kalkınmasını tamamlayabilir, medeni bir toplum olarak insanlarına refah ve mutluluk verebilir.

 

Bu yolculukta yanımızda olan, kurumlarında oluşturdukları komiteler, kurullar ile kadınların mücadelesine omuz veren, yönetim kademelerinde kadınlara yer açan her bir kurumumuza teşekkür ediyor, bu vesile ile TOBB İl Kadın Girişimciler İcra başkanlık seçimlerinin kadın girişimcilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat