Özdilek

Sağlık

Ergüney: Hastanelere Randevu Alarak Gidilmeli

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, “ Vatandaşlarımız hastanelere mutlaka randevu alarak gitmelerini önerdi.

28 Kasım 2016 Saat: 10:26
Ergüney: Hastanelere Randevu Alarak Gidilmeli
Ergüney: Hastanelere Randevu Alarak Gidilmeli

 Böylece hem daha rahat hizmet alırlar, hem de işgücü kaybı yaşanmayarak ülkemize katkı sağlanmış olur. “  dedi.

   Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızın hizmetine sunulan Merkezi Hasta Randevu Sistemi (MHRS) büyük ilgi görüyor. Telefon ya da internet üzerinden istenen hastane ve hekime 10 dakika aralıklarla randevu alınabiliyor. Ayrıca akıllı cep telefonları için android ve ios uygulama da mevcut. 

MHRS Online Randevu Sisteminden Hastane Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemine ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için bir hesap açılır, yönlendirme adımları takip edilir. Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır. MHRS üzerinden hastane randevusu almak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

ALO 182 ile Devlet Hastanesinden Doktor Randevusu Nasıl Alınır?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından ALO 182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör, uygun tarih ve saat dilim seçeneklerini vatandaşa sunarak tercihine göre randevusunu verir.

MHRS Randevu İptali Nasıl Olur?

MHRS üzerinden alınan randevu, 15 dakika öncesine kadar iptal edilebilir. Sisteme şifre ile giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan Randevu Geçmişi bölümüne tıklanır. İptal edilmek istenen randevunun sağ tarafında bulunan "İptal Et" butonuna tıklanarak alınmış olan randevu iptal edilebilir.

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, “ MHRS Sistemi ve mesai dışı poliklinik hizmetlerinin halkımızın memnuniyet seviyesini yükselttiğini görüyoruz. Muayene için randevular 10 dakika aralıklarla veriliyor. Biz halkımızın hastanelere sadece MHRS (Alo 182) randevu sistemi ile başvurmasını hedefliyoruz, randevusuz giderek zaman kaybetmesini istemiyoruz.  Vatandaşlarımız hastanelere mutlaka randevu alarak gitsinler, böylece hem daha rahat hizmet alırlar, hem de işgücü kaybı yaşanmayarak ülkemize katkı sağlanmış olur. “  dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat