Özdilek

Ekonomi

Ergün: ''Kocaeli’de tek ticaret odası olmalı''

İzmit Sanayi Mahallesi’nde yapımı 2010 yılında tamamlanan, bugün yüzde 80 doluluk oranıyla hizmeti sürdüren Çarşı Yapı’nın resmi açılışı üç yıllık rötarla gerçekleştirildi.

3 Kasım 2013 Saat: 13:56
Ergün: ''Kocaeli’de tek ticaret odası olmalı''
Ergün: ''Kocaeli’de tek ticaret odası olmalı''

Açılışa katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,teknolojiye, değişime ayak uydurmak gerektiğine dikkat çekti. Her ilçede bir tane ticaret odası olmasına da anlam veremediğini kaydeden Bakan Ergün, “Kocaeli Ticaret Odası tek olmalı” dedi.

Çarşı Yapı’nın açılışında Mehteran Takımı’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bestelediğii parça büyük alkış topladı.

Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, CHP İzmit Belediye Bakan adayı Sefa Sirmen ve çok sayıda iş adamı ile davetli katıldı.

Mimar Metin Alan, Hasan Ayaz ve Erhan Güleryüz’ün sahibi olduğu Rengin İnşaat tarafından temeli 2008’de atılan, 2010 yılında bitirilen ve doluluk oranı yüzde 80’lere ulaşan Çarşı Yapı, 85 bin metrekare alan üzerinde hizmet veriyor. Büyüklükleri 415 ve 820 metrekarearasında değişen 186 dükkan, büyüklükleri 40 ile152 metrekarearasında değişen 20 ofis bulunduğu Çarşı Yapı’nın açılışında konuşma yapan Çarşı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Tümerkan, Büyükşehir’in MİA projesinin merkezi olduklarını söyleyerek, MİA projesinin bir anlamda Çarşı Yapı ile başladığını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çarşı Yapı’yı güzel bir düşüncenin ürünü olarak gördüğümüz için destekledik. Çarşı Yapı MİA’nın ilk adımıdır. Yapılan proje gelecek açısından örnek bir projedir. Vali Ercan Topaca ise işyerleri gün geçtikçe çevreye uyumlu hale gelmeye başladığını söyleyerek, “Sanayilerde artık plansız yatırımlarda sona gelindi. Sanayi kuruluşları artık çevre yatırımları ile birlikte kuruluyor. Önümüzdeki dönemde işyerlerinin sosyal güvenlik önlemi alıp almadığı da ele alınacaktır. Bu konuda da örnek işyerleri yapılmalıdır. Diğer işyerleri de böyle düzenli ve rahat alanlar olmasını bekliyoruz” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, iyi işlerin takdir edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Kent merkezinde inşaat malzemeleri alanındaki ticari sıkışıklık bu alana taşındı. Bu açılımın sektöre çok önemli katkıda bulunacağına inanıyorum. Teknolojiye ayak uydurmak gerekiyor. Artık internet sitelerinde vatandaş sizin ürünlerinize ulaşıyor ve alıyor. Eski yöntemler artık geride kaldı. Değişime ayak uydurmayanlar geride kalacak” dedi.

Ticaret odalarının önemine dikkat çeken Bakan Ergün, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“- Kocaeli Ticaret Odası tek olmalı. Her ilçede bir tane oda olması gereksiz. Bu oda ticaret hayatının gelişimini iyi takip etmesi gerekiyor. Ticaret erbabına böyle bir vizyon göstermelidir. Eğer bunu gösteremiyorsa işini yapmıyordur. Değişimin öncüsü olan Rengin İnşaata teşekkür ediyorum. Mimar Metin Alan bu kentte değişimin öncüsü olmuştur. Yeni projelere imza atmasını bekliyoruz. Genç mimarlar da artık yeni projeler yapmalı. Mimaride iyi değiliz. Bunu kabul etmeliyiz. Kentlerdeki mimari yoksunluğunun tek sorumlusu yönetenler değil, mimarlardır aynı zamanda. Ruhsatlı mimari yapılarda hiçbir mimari estetiğin olmadığını görüyoruz. Belediye başkanlarımız bundan sonra yapılacak inşaatlarda mimari özelliklere dikkat etmesini istiyoruz. Hiçbir estetiği olmayan yapılar kent mimarisini bozuyor”         

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat