Özdilek

Siyaset

ERGÜN, DARICA KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİNİ ATITI

Darıca Belediyesi Kültür Merkezinin temel atma töreni, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün de katıldığı programla gerçekleşti.

3 Şubat 2013 Saat: 13:49
ERGÜN, DARICA KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİNİ ATITI
ERGÜN, DARICA KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİNİ ATITI

İstasyon Caddesi’ndeki temel atma törenine Bakan Ergün'ün yanı sıra  Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, Sibel Gönül, Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman' ve bölge protokolü katıldı.

 

                BAŞKAN KARABACAK’I TEBRİK ETTİ

 

                Sanayi Bakanı Nihat Ergün selamlama konuşmasında,Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ı tebrik ettikten sonra "Sözümüz Sözde Kalmadı diyen Darıca Belediyemizin Kültür Merkezi temel atma törenindeyiz. kültür merkezimiz Darıcalılara hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

                Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ak Parti’nin yerel yönetimleri devraldığı 2004 yılında, "yerel kalkınmayı gerçekleştireceğiz" sloganıyla işe başladığını kaydetti.İktidara geldikleri 2002 yılında programlarının "Türkiye'yi demokratikleştirmek ve Türkiye'yi zenginleştirmek" olduğunu ifade eden Ergün, "Şu 10 yıllık zaman içerisinde Türkiye demokraside çok önemli ilerlemeler kaydetti ve önemli kalkınma hamleleri gerçekleştirdi" diye konuştu.

 

                Bir sanatsal faaliyette bulunmak, konferans dinlemek, yeni bir bilgiye sahip olmanın önemli bir şey olduğunu anlatan Ergün, "Şehirlerimizde bunların da önemli olduğunu görmemiz lazım. O nedenle belediye başkanımızı böyle güzel bir kültür merkezini gerçekleştirdiği için kutluyorum" ifadelerini kullandı.

                MARKA KENTLER OLUŞTURUYORUZ

                Törende açılış konuşmasını yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise katılım ve desteklerinden dolayı bütün protokol üyelerine teşekkür ederken, konuşmasında şunları kaydetti. “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüze hedef koyduğu 2023 Türkiyesi için sayın bakanımız, bölge milletvekillerimiz , büyükşehir belediye başkanımızla birlikte  gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Marka kentler oluşturma adına yapılan çalışmalara bizlerde Darıca Belediyesi olarak yaptığımız ve yapacağımız projelerle katkı sunma gayreti içindeyiz.

                “Hizmet Gönül İşidir” diyerek , görev yaptığımız süre boyunca , gerek hükümetimizin ve bölge milletvekillerimizin destek ve katkıları ve gerekse büyükşehir belediyemizle birlikte ilçemize kazandırdığımız Belediye Hizmet Binası, Kent Meydanı, Sancaktepe Kentsel Tasarım Projesi,Bilgi Evleri,Engelliler Merkezi,Sahil Çalışmaları, doğalgaz çalışmaları, altyapı, üstyapı çalışmaları, sağlık , eğitim, ve ulaşım alanında yapılan çalışmalar , yaz aylarında değişik bölgelerden yüzbinlerce insanı bir araya getiren Şehirler ve Kültürler Buluşması ve nihayetinde ilçemizin en önemli eksikliklerinden birisi olarak gördüğümüz Kültür Merkezi’ni  Darıca’mızı bölgenin marka şehirleri arasında sokacak önemli projeler olarak görüyoruz. Kültür Merkezimiz tamamlandığında Darıcamız artık sadece yaz aylarında değil yıl boyunca sosyal ve kültürel aktivitelerin merkezi haline gelecektir.

                DARICAMIZA ÇOK YAKIŞACAK

                Başkan Karabacak “Bugün burada temellerini attığımız Darıca Kültür Merkezi, yaklaşık 80 000 insanımızın hiçbir vasıtaya gerek duymadan kolaylıkla ulaşabileceği nüfusun yoğun olarak yaşadığı bir alanda yükseliyor.İçerisinde Konferans Salonu,Düğün Salonu,Bowling Salonu, Otopark,Market,1500 Kişilik Restoran ve Toplantı salonları,Resim Atölyesi ,Sinema Salonları, Engelliler ve Bayanlar için Kurs Merkezi ve  Fitness Salonu’yla  bölge halkımızın sosyo kültürel hayatına önemli katkılar sunacaktır.Bir yıl içinde tamamlamayı planladığımız Kültür Merkezimiz değişik mimari yapısıyla da bir deniz şehri olan Darıca’ya çok yakışacaktır.”diyerek Kültür Merkezi’nin Darıca’ya çok yakışacağını sözlerine ekledi.

                Konuşmaların ardından Başkan Karabacak Bakan Ergün’e ilçenin sembolü haline gelen “Gönül Birliği Kapısı”nın maketini hediye ederken daha sonra Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,bölge milletvekilleri ve  Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, butona basarak kültür merkezinin temelini attılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat