Özdilek

Siyaset

Erenkaya'dan teşekkür yemeği

CHP önseçiminde kendisi için çalışan ve ter döken partililere bir akşam yemeği veren İzmit Belediyesi Aday. Adayı Hikmet Erenkaya, konuşmasının son dakikalarında açtı ağzını yumdu gözünü ama bunu üstü kapalı sözlerle yaptı.

5 Kasım 2013 Saat: 22:11
Erenkaya'dan teşekkür yemeği
Erenkaya'dan teşekkür yemeği

Eski Saraybahçe, İzmit Belediyesi ile İzmit Büyükşehir Belediyesi başkanı ve Kocaeli CHP eski Milletvekili Mimar Hikmet Erenkaya, aday adaylığı önseçiminde kendisine yardımcı olan CHP'li üyelere mahalleler bazında yaklaşık 200 kişilik bir yemek verdi. Daha önce birlikte görev yaptığı belediye personeli ile CHP'li bazı mahalle temsilcileri ve sandık görevlilerininde hazır bulunduğu yemek çok neşeli ve bir bütünlük içinde geçti. Eski kadın kolları başkanı Handan Öztürk kısa bir konuşma yaparak Hikmet Erenkaya'yı övdü. Erenkaya kürsüye davet edildiğinde salonun tamamı kendisini dakikalara ayakta alkışladı.


Hikmet Erenkaya ise, "Böylesi bir yemeği hak eden, emeği geçen partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yaklaşık 25 yıldır birlikte ağlayıp birlikte güldük ve siyaset yaptık. Bizler parti içindeki bir yarışı geride bıraktık. Özellikle CHP li üyeler ve arkadaşlarımızın düşüncelerine saygı göstermek durumundayız. Partimizin adayı kim olursa olsun onun arkasındayız dedik. Önümüzdeki seçimlerde hedefimiz CHP yi iktidar yapmaktır. Şahıslar önemli değildir. önemli olan CHP nin iktidarıdır.  Artık bugünden itibaren sarfettiğimiz gücün üzerinde bir güçle partimize seçimleri kazandıracağız. Bu bizim CHP den gelen kültürümüzdür ve adayımızı sonuna kadar destekleyip partimizi iktidara getireceğiz. On yıldır muhalefette olmanın ve 13-0'ın acısını çıkarmalıyız. Başta KBB olmak üzere tüm ilçeleri almamız lazım. Hiç bir şahsi beklentiniz olmadan çalıştınız. Teşekkürler. Bu süreç bitti ama yeni bir süreç başladı. Üzülmemek için şu anki adaylarla birlikte örgüt ne görev verirse versin yapmaya hazırız. CHP bir 5 yıl daha muhalefeti kaldıracak durumda değildir. Küsmek darılmak yok hedef iktidardır. Bundan sonra CHP için her çalışma da birlikte olacağız.

Arzu ettiğim ilçe ve ilçe başkanı aranızdan çıkacak
Erenkaya, "Buradaki insanların içinden arzu ettiğim il başkanı da çıkacak ilçe başkanı da çıkacak bunu biliyorum. Milletvekili de Başkan'da meclis üyeleri de çıkacak. Bütün varlığım ve siyasi hayatım sizlere feda olsun. Hiçbir beklentim kalmadı artık. Hiçbir beklenti içinde olmadan çalıştınız. Sizleri tebrik ediyorum.

Yüzde 10'luk ihanet kotası vardır.
Hikmet Erenkaya konuşmasının sonuna doğru, "Eski bir genel başkanımız (Deniz Baykal) siyasette % 10'luk bir ihanet kotası vardır. Gördük ve yaşadık ama artık biz bu ihanet kotasını
geride bıraktık ve önümüze bakacağız. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" şeklinde ağır bir konuşma yaptı.

Kocelispor taraftarı birkaç genç Hikmet Erenkaya'ya flama hediye ettiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat