Özdilek

Siyaset

Erenkaya’nın sözleri, Saadet’i çok kızdırdı

MHP, SP ve BBP İl Teşkilatları’nın düzenlemiş olduğu aylık il başkanları toplantısında, CHP’li Hikmet Erenkaya’nın “Aday olsam SP’den bile oy alırım” sözünü değerlendiren SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, “Aç tavuk kendi

6 Ağustos 2013 Saat: 16:58
Erenkaya’nın sözleri, Saadet’i çok kızdırdı
Erenkaya’nın sözleri, Saadet’i çok kızdırdı

Üç muhalefet parti olan MHP, SP ve BBP İl Teşkilatları’nın aylık olarak düzenlediği il başkanları toplantısı iftar programı çerçevesinde önceki akşam MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ev sahipliğinde Maşukiye’de bulunan Manzara Restaurant’ta gerçekleştirildi. Kent gündemiyle ilgili konuların görüşüldüğü bu toplantının ilki geçtiğimiz ay BBP İl Başkanı Serhat Duyar ev sahipliğinde Otel Asya’da gerçekleştirilmişti. Üç muhalefet partisinin seçimlerde bir araya gelme ihtimalinin olmadığını dile getiren il başkanları, aralarında rekabet olduğunu da dile getirerek, toplanma amaçlarının sadece topluma hizmet amaçlı, çözüm bulma odaklı olduğunu vurguladı.

‘SEÇMENE YAPILAN AYIP’

İftar sonrası ilk olarak söz alan ev sahibi Aydın Ünlü, Kocaeli siyasetini birlikte tartıştığımız güzel bir toplantı oldu diyerek, “Bu toplantılarımız devam edecek. Üç partilerin birlikte hareket etmesi seçmenin birliği açısından da fayda sağlayacak. Bu partilerin seçmenler açısından da fayda sağlayacak. Kocaeli’nin problemlerini irdelemek adına bu tür programlar faydalı olacak” dedi. Bayram sonrası siyasetin ilimizde daha da kızışacağını dile getiren Duyar bu konuda tüm partiler ise “Her aday seçmenden az da olsa oy alacaktır. Adaylar hakkında konuşmam. Bu tür konuşmalar seçmene yapılmış ayıptır” şeklinde konuştu.

‘YARIŞ İÇİNDEYİZ’

Sonrasında açıklamalarda bulunan Sinan Ejderoğlu da aylık toplantılarını iftarlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bizim bir araya gelmemiz kesinlikle menfaat amaçlı değildir. Bu birlikteliğimiz ilimiz için ayrıcalıklı bir durum. Yaşadığımız ili çok seviyoruz. Önümüzdeki süreç hızlı olacak. Kocaeli kaybediyor, ilçeler kaybediyor. Süreci 5 sene üzüntü içinde takip ettik.  Mevcut durumdan memnun değiliz. Siyaseti çok iyi kullanmak gerekiyor ve yarış içindeyiz. Üzerimize düşen gayreti göstereceğiz. Şimdiden tüm halkımızın bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

‘ADAY DEĞİLİM AMA’

Geçtiğimiz dönemlerde SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu’nun Kartepe belediye başkanlığı için isminin geçtiğini adaylığı düşünüp düşünmediğini kendisine soran basın mensuplarına cevap veren Ejderoğlu, “SP İl Başkanı olarak önemli görevlerim var. Kartepe dünyada az rastlanan ilçelerden biri. Bu dönemde Kartepe’de adaylığım söz konusu değil. Bu insanlara hizmet etmek benim için büyük bir onur olur. 12 ilçede başarılı olmamız gerekiyor. ‘Aday olmam’ gibi bir açıklama doğru değil ama aday ol deseler bile şu an öyle bir durum yok” dedi. Ejderoğlu, 3 ay gibi bir süre içinde dengelerin değişebileceğini de belirtti.

‘CİVELEK’E DÜŞMEZ’

Bu birlikteliğin bazı kişileri rahatsız ettiğini de dillendiren Serhat Duyar, “İnşallah diğer partiler de gelir de bu keyiften istifade ederler. ‘3 parti bir araya gelse AK Parti’nin oyunu alamaz’ gibi bir söylemde bulunan Mahmut Civelek, milleti alaya almıştır. Onun yorumunu yapmak Civelek’e düşmez. Halk AK Parti’ye verdiği oyu almasını da bilir. Korkması gereken AK Parti, son dakika adayını gösterecek. Kendilerine güveniyorlarsa adaylarını erkenden açıklasınlar” diyerek sözlerini tamamladı. Ardından söz alan Ünlü, “Kaybeden birileri olacak biz doğru yoldayız” dedi.

‘SORUYU YANLIŞ ANLADI’

CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya’nın ‘Aday olsam SP’den destek alacağım’ sözü üzerine soruyu yanlış anlayan Ejderoğlu “ Erenkaya’nın partimizden aday olması bizi sevindirir. Nezaket göstermiştir. Mutlu olurum. Kendi teveccühleridir” dedi. Sorunun düzeltilmesi üzerine “Kendi partisinden aday olursa SP’lilerin destek vereceğini düşünmüyorum. Aç tavuk kendisini darı ambarında görür misali. Hissedermiş. Benim böyle bir bilgim yok” şeklinde konuştu. Son olarak söz alan, Ünlü tabanda kendiliğinden bir birleşme olabileceğini vurguladı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat