Özdilek

Siyaset

ERENKAYA: İZMİT ÖZGÜRLÜKLER KENTİ OLACAK

İzmit Belediye Başkan aday adaylığı için 2 Eylül’de resmi başvurusunu yapan CHP eski milletvekili Hikmet Erenkaya, İzmit’in abisi olacaklarını ve İzmit’i Türkiye’de özgürlükler kenti olarak anılmasını sağlayacaklarını ifade e

6 Eylül 2013 Saat: 21:20
ERENKAYA: İZMİT ÖZGÜRLÜKLER KENTİ OLACAK
ERENKAYA: İZMİT ÖZGÜRLÜKLER KENTİ OLACAK
İzmit Belediye başkan aday adaylı olan CHP eski milletvekili Hikmet Erenkaya, 2 Eylül`de resmi başvurusunu yapmasının ardından yıllar sonra neden belediye başkan aday adaylığına soyunduğunu ilçe binası önünde düzenlediği şölen havasındaki etkinlikle açıkladı. Hikmet Erenkaya`yı mutlu gününde büyükşehir belediye başkan aday adayları Prof. Dr. Ali Akdemir, Keramettin Gençtürk, Kandıra Belediye başkan aday adayı Muzaffer Yağız, Kartepe Belediye Başkan aday adayları Beyhan Korkmaz, Yaşar Sönmez, Gölcük ilçe başkanı İsmet İşeri,Karamürsel ilçe başkanı Şinasi Yazar ve yaklaşık 300 kişilik partili yalnız bırakmadı.
 
Adaylık açıklaması öncesinde ilk olarak İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım konuştu. Yıldırım, “CHP`nin değişik kademelerinde görev yapan bir dönem meclis üyeliği, 2 dönem belediye başkanlığı ve milletvekilliği görevini yürüten Hikmet Erenkaya, 10 yıldır İzmitlinin nefes borusunu tıkayan AKP`nin defterini dürmek için, İzmit`e hizmet etmek için bizlere müracaat etti. Yerel yönetimler konusunda benim de çok şey öğrendiğim Erenkaya`ya örgüt ve ilçe başkanı olarak başarılar diliyorum. AKP`yi 30 Mart yerel seçimlerinde limon gibi sıkacağız” dedi.
 
Selman Yıldırım`ın ardından söz alan Hikmet Erenkaya, partililerin alkışları arasında kürsüye çıktı. Partililerine kendisini yalnız bırakmadığı için teşekkür eden Erenkaya, “Tablonun bana verdiği mesaj; Kaç yaşına gelirseniz gelin yine sahada olacaksınız ve AKP`den bu belediyeyi geri alacaksınız demektir. Yıllar önce kaybetmeme rağmen, demokrasi mücadelesinden çıkan bir insan olarak karşınızdayım. İzmit halkına 87 yılından bu yana katkı sundum. 25 yıl geçmesine rağmen bu kadar dostumuz buradaysa bir şeyleri başarmışız” açıklamasında bulundu. 
 
Gece gündüz demeden İzmit`i almak için örgüt içinde çalışma yapacağını ifade eden Erenkaya, “Sadece İzmit`te değil Kocaeli`nin her yerinde mücadeleyi sürdüreceğiz. Ben sadece İzmit Belediye Başkanlığı aday adayı değil, görev verildiği takdirde Kocaeli`nin her ilçesinde adaymış gibi çalışma yapacağım. Çünkü bizler artık bu partinin gündemini oluşturan insanlarız. Sadece mücadelemizİzmit ile sınırlı kalmayacak, İzmit`ten başlayacak ve Türkiye`ye yayılacak. Kentin bir abisi olarak mücadele edeceğim” şeklinde konuştu.
 
Seçilmesi halinde İzmit`in demokrasi ve özgürlükler şehri olacağını kaydeden Hikmet Erenkaya, “İzmit Türkiye`de özgürlükler kenti olarak anılacak. İsteyen özgürlük parkında çadır kuracak, yürüyüş yolunda yürüyecek. Marşlar söylenecek, şiirler okunacak, tiyatrolar oynanacak. Bunu da kimse engelleyemeyecek. Gerekirse eylemlerde en başa geçer istedikleri yere kadar yürüyeceğim. Eğer kanun dışı, demokrasi dışı olay varsa onun sorumluluğunu da bana aittir. Burada sosyal demokrat bir belediye başkanının olduğu bir kentte vali, emniyet müdürü istediği gibi müdahale etme şansı olmayacaktır” dedi.
 
İzmit Belediyesi`ne yönelik eleştirilerde bulanan Erenkaya, “Biz bunların şu an yaptıklarını 20 yıl önce yaptık. Onlar bizim yaptıklarımız ile asla yarışamazlar. Sizlerle birlikte sadece İzmit değil Kocaeli genelinde 89 ruhunu el ele vererek yeniden yaşartacağız. Biz Kocaelispor`a yıllarımızı verdik. Bizim ayrıldığımız günden beri durumu belli. Kim olursa olsun belediye başkanı problem değil. Kocaelispor+İzmit belediyesi olacak. Dışarıdan yardımla olmaz. Ben başkan olursam İzmitBelediyesi`nin himayesinde olacak ve aslanlar gibi 1. Lige çıkacaktır” diyerek önemli mesajlar verdi. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat