Özdilek

Siyaset

Erenkaya, Dilovası’nda sorunları dinledi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, Dilovası’nın sorunlu mahalleleri olan Fatih Mahallesi ve Yeni Yıldız Mahallesini ziyaret etti.

 

 

İlk olarak Fatih Mahallesine giden Milletvekili Erenkaya, İlçe Başkanı Kaygusuz ve beraberindekiler, Fatih Mahallesi. Fatih Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’nin bu konudaki özverili ve titiz çalışmaları neticesinde orman alanlarını koruma adına çalışma yaptığını ve bu konuda Erenkaya’nın takipçisi olmasını istediler. Erenkaya ise, Dilovası’nın akciğeri sayılan ve ilçenin tek ormanı olan 4 Nolu ormanın korunması için gerekli çalışmaları yapacağını, ortada bir usulsüzlük ve suistimal var ise yapılan araştırmalarda ortaya çıkar ise suçluların yargı önünde hesap vermesi için her türlü koşulların yaratılacağını söyledi.

 

Erenkaya’nın Dilovası ilçesinde ki ikinci durağı ise yine sorunlar yumağı içinde can çekişen Yeni Yıldız Mahallesi oldu. İlçenin 40 yıllık mahallesi konumunda bulunan 2 bin nüfuslu mahallenin sakinleri dertlerini Erenkaya’ya anlattı. Mahalle sakinleri son gelişmelerle birlikte mahallelerinin Dilovası Organize Sanayi Sitesi içinde kaldığını, buradaki insanların yok pahasına evlerinin yurtlarımım alındığını, bu konuda iktidar sözcülerinin sesiz kaldığını dile getirdiler. Gerçek anlamda o insanların mağduriyetini ortadan kaldıracak tekliflere mahalle halkının açık olduğunu, fakat Dilovası ilçesi sınırları içinde herhangi bir başka bölgeye becaiş yöntemiyle yapılacak yer değişikliklerine karşı oldukları belirtti. Milletvekili Hikmet Erenkaya ise, “Dilovası Organize Sanayi’nin içerisinde fabrika kurmak adına sanayicilere sunulan arsaların birim metre karesinin mağdur edilen vatandaşların ellerinden alınacak yerlerin 10 katı bedelle satılacağını unutmamak gerekir. Yeni Yıldız Mahallesi sakinlerinin mağdur olmaması adına bölge vekili olarak her türlü girişimde bulunacağım ve takipçisi olacağım. insanların mağdur olmaması için elimden gelen bütün olanakları yasalar çerçevesinde kullanacağım” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat