Özdilek

Kültür/Sanat

Erdem Arcan GFSD’nin konuğu oldu

Fotoğrafçı Erdem ARCAN GFSD Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğinde “Doğanın Dili” ve “LEKE” adlı fotoğraf sunumu ve söyleşisi gerçekleştirdi.

1 Şubat 2020 Saat: 11:21
Erdem Arcan GFSD’nin konuğu oldu
Erdem Arcan GFSD’nin konuğu oldu

Erdem Arcan GFSD’nin konuğu oldu

Fotoğrafçı Erdem Acan ilimizin etkin sanat derneklerinden İsmail İKİZ’in Başkanlığını yaptığı  GFSD Gölcük Fotoğraf  ve Sinema Sanatı Derneğinde “Doğanın Dili” ve “LEKE” adlı fotoğraf sunumu ve söyleşisi gerçekleştirdi.

Erdem Acan  konukların isteği üzerine fotoğraf ve yazdığı şiirlerle gösteriyi renklendirdi.

Gölcük’lü sanatseverlerin ve dernek üyelerinin  yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sanat dolu bir akşam yaşandı.

Erdem Arcan “Doğanın Dili” adlı sunumunda algı ve dikkatleri, doğaya ve onun yoktan var ederek meydana getirdiği eserlere dikkat çekti. Sanatçı, doğada çektiği fotoğrafları doğayla kurduğu iletişimin görsel kopyaları olarak tanımladığını söyledi.

Sıradan gibi görünen birçok tasviri ve nesneyi aslına sadık kalarak sorgulayan onlara yeni anlamlar kazandırarak fotoğraflayan sanatçı, fotoğraf severlerin farklı düşünmesini sağlayacak yaratıcı bir bakış açısını da oluşturmaya çalıştı.

Erdem Arcan, bu sergi kapsamında bakma- görme, dikkat çekme, yaratıcı düşünme gibi bakış açılarını ortaya koyarken fotoğraf sanatının, görüneni yansıtma dışında, görünmeyeni de sezdiren bir bakış açısı olduğunu hatırlattı.

Fotoğraf sanatında kendi tarzını ve bakış açısını oluşturan sanatçı, doğada çektiği fotoğraflardan oluşan sıra dışı sunumu ile, doğanın yazdığı bir hikâyeyi konuklara fotoğraflarla anlatma becerisini gösterdi.

Gecemin sonunda Dernek başkanı İsmail İKİZ katılımlarından dolayı KASK Üyesi Erdem ARCAN’a sunum ve söyleşisinden dolayı teşekkür ederek plaket taktim etti.

Etiketler: Erdem Arcan,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat