Özdilek

Siyaset

Erbakan İzmit'te Anıldı

Milli görüşün Efsanevi Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının 2. Yıl dönümünde anıldı.

2 Mart 2013 Saat: 14:17
Erbakan İzmit'te Anıldı
Erbakan İzmit'te Anıldı
Saadet Partisi İl Teşkilatı tarafından Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen anma programı için salon Saadet Partisi bayraklarıyla donatılarak adeta gelin gibi süslendi. Salonun baş tarafına kurulan sahnenin bir yanına Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın fotoğrafı asılırken diğer tarafına da Necmettin Erbakan’ın fotoğrafı asıldı. Programda katılan Fatih Erbakan ise, il başkanlığı görevinden alınan Mehmet Aras’a sahip çıktı.

EJDEROĞLU KATILMADI

Fatih Erbakan’ın gelmesiyle başlayan anma programda ilk olarak İstiklal Marşı okundu. Ardından ise Bilal Aslan, Vaka Süresi ve Meryem Süresi’ni okudu. Programa ayrıca, Genel idare kurulu üyeleri Fatih Karahasan, Suat Pamukçu, Ahmet Kul, Ülker Tan, Genç Kocaelililer Dernek Başkanı Ayhan Varol, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Serhat Duyar, Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı İbrahim Meral ile çok sayıda partili katıldı. İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ise programa katılım sağlamadı. Fatih Erbakan, salona il başkanlığı düşürülen Mehmet Aras ile birlikte geldi. Fatih Erbakan’ın salona girmesiyle büyük ilgi gösterildi.

‘ŞÜKÜR Kİ ERBAKAN TALEBELERİYİZ’

Alkışlar arasında kürsüye çıkan SP İzmit İlçe başkanı Hayati Yusuf Saka, Necmettin Erbakan’ın talebeleri olmak hasebiyle Allah’a şükürler oldun diyerek “Allah bizi Erbakan’ın talebeleri olarak yarattı buna şükrediyoruz. Yine şükrediyoruz ki yıllardır onun peşinden koşmuşuz. Erbakan, bizlerin Fatihlerin torunu ve mirasçısı olduğumuz haykıran ve hatırlatandır. Dünyada zulüm hat safhadadır. İnsanlarda ümitsizlik almış başını yürüyor. Meydana gelen olaylarda hocamızı örnek alarak zulmün karşısında dikilmeliyiz. Asla ümitsizliğe kapılmamalıyız” şeklinde konuştu.

KOCAELİ MİLLİ GÖRÜŞÜN KALESİ

Konuşmaların ardından efsanevi lider Necmettin Erbakan’ın hayatını anlatan 20 dakikalık bir sinevizyon izletildi. Sinevizyonun ardından Mehmet Aras kürsüye çıktı. Kısa bir selamlama konuşması yapan Mehmet Aras partililer tarafından ayakta alkışlandı ve sloganlar atıldı. Aras, Erbakan’ın adil düzen, ağır sanayi, hortumcuların hortumlarının kesilmesi ve yüzde yüz zam demek olduğunu anlattı. Aras’ın konuşması uzun süre ayakta alkışlandı. Alkış ve Mücahit Erbakan sloganlarıyla kürsüye çıkan ve salonu dolduran binlerce insanı selamlayan Fatih Erbakan, Kocaeli’nin Milli Görüşün yeni kalesi olduğunu söyledi.

ERBAKAN’DAN MEHMET ARAS’A ÖVGÜ

Erbakan konuşmasının devamında, “Kendisine has üslubuyla Mehmet Aras’ı dinledik. Mehmet Aras 44 yıllık Milli Görüşçü olarak Kocaeli’de Milli Görüşün temel direğidir. Mücadelesiyle başımızın tacıdır. Kocaeli’yi her konuştuğumuzda Mehmet Aras’ın adını anmadan geçmiyoruz. Allah ona uzun ömür versin. Erbakan demek hakkın batıla garabe çalması demektir. Allah onu cennetinde peygamber efendimize komşu eylesin. Bu toplantılar yasa tutmak ağıt yakmak için yapılmıyor. Biz de bu akşam onun davasına bağlılığımızı tüm dünyaya haykırıyoruz. Erbakan hocamız yokluklar içinde mucizeleri gerçekleştirdi. Milli Görüşü iktidara taşıdı” şeklinde konuştu.

MİLLİ GÖRÜŞ İKTİDARINDA SAVAŞ YOK

Milli Görüş’ün tekrar Türkiye ve dünyaya hakim olacağını kaydeden oğul Erbakan, “Milli Görüş’ün iktidarından savaşlar olmayacak. Hiçbir ülke kimseyi işgal edemeyecek. Milli Görüş’ün iktidarında adil düzen ve adalet olacak. Her şey adil paylaşılacak. Kimseye ayrımcılık yapılmayacak” dedi. Fatih Erbakan’ın konuşmasının ardından Necmettin Erbakan için dua yapıldı. Duanın ardından ise Milli Görüş yemini edilerek program sonlandırıldı. Büyük katılımın sağlandığı programda duygu dolu anlar yaşanırken partiler sloganlar eşliğinde Necmettin Erbakan’ı andı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat