Özdilek

Ekonomi

Ensar Öğüt’ten hükümete bir çağrı geldi

TBMM’nin renkli simanlarından olan ve de yaptığı protestolarla adından sıkça söz ettiren Ardahan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ensar Öğüt’ün bu seferki durağı ise Ardahan’daki hayvan pazarı oldu. Öğüt, ithal et getirilsin ka

29 Haziran 2014 Saat: 16:41
Ensar Öğüt’ten hükümete bir çağrı geldi
Ensar Öğüt’ten hükümete bir çağrı geldi

Ülkenin bir ucundan diğer ucuna seslendiğini, köylü ve çiftçi olmazsa ne ekmek ne et ne süt ne de peynir yenebileceğini, insanlığın açlıktan kırılacağını ifade eden Ensar Öğüt, “hazır önünüze geldiği için zorluklarını, nasıl üretildiğini  bilmiyorsunuz. Köylüyü ve hayvan üreticilerini hafife almayın.Acımızdan ölürüz”diye tepki gösterdi.

Hayvan pazarında vatandaşların dertlerini dinleyen Öğüt, sık sık not aldı. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşların sorunlarını dinleyen Öğüt, sorunlar karşısında üzüldüğü gözlendi. Öğüt, “ Devletimiz bugün dışarıdan hayvan getirip, pazara sokmaya çalışıyor.

ET FİYATLARI BÖYLE DÜŞMEZ

İthal hayvana yaklaşık 3 milyar dolar para veriyor. Pazarlardaki hayvan sayısını arttırıp et fiyatlarını düşürmeye çalışıyorlar. Neden devletimiz ithal hayvana vereceği parayı üreticilere verip ucuza hayvan yetiştirmelerini sağlamıyor. Yem çok pahalı, saman pahalı, hayvanın sağlığı falan derken üretici hayvanını satmaya kalktığında ister istemez en yüksek fiyattan alıcı arıyor.

MAZOTU VE YEMİ İNDİR

Mazot şu anda 4 bin 700 lira. Yemin torbası 50 lira. Fiyatlar böyle yüksek olunca üretici ucuz et veremiyor. Üreticinin elindeki mal zaten kısıtlı. Üreticiye imkan ve kredi seçenekleri de çok az. Üretici bankaya gidiyor kredi almak için; memur kefil getir, esnaf kefil getir, gibi cevaplar alıyorlar. Şaka gibi. Şimdi yeni bir kampanya başlatıyoruz.

İTHAL HAYVAN DEĞİL, KÖYLÜYE DESTEK

İthal hayvan getirmemek için mücadele vereceğiz. Dışarıdaki hayvana verecekleri parayı, köylümüze versinler işte o zaman ucuza et yiyebiliriz.”dedi.

İHSANOĞLU’NU İHMAL ETMEDİ

Hayvan pazarında vatandaşların derdini Öğüt daha sonra ise Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayını tanıttı.

Vatandaşlardan destek isteyen Öğüt, “ülkemiz için yeni bir başlangıç ve yeni umutların odağı Ekmeleddin İhsanoğlu’dur”dedi. Vatandaşlara Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıtan Öğüt, “ Sayın İhsanoğlu dört dil biliyor. Bütün ülkelerde ismi ve saygınlığı var. İbadetini yapan, dini değerlerine düşkün dört dörtlük bir adam. İhsanoğlu aynı zamanda şu kardeş kanının aktığı Oratadoğu ve Arap Yarımadasını yakından tanıyor. Gerçektende bu coğrafyaların uzmanı olmuş durumda. Ayrıca İhsanoğlu herkesi kucaklayacak nitelikte pırıl pırıl bir insan. Sizlerden ricam sahip çıkın Ekmeleddin İhsanoğlu’na. Ülke şu anda diktatörlük rejimine doğru gidiyor. İhsanoğlu hepimizin aradığı isimdir. Artık ülkemize huzur gelsin. Müslüman müslümanı öldürmesin. Kan dursun. İhsanoğlu, bu karakter ve niteliğe sahip”diye konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat