Özdilek

Turizm

Ensar Öğüt Kura Nehri İçin Kartalda Gösteri Yaptı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

      Ardahan’ın Kura Nehri’nin HES’ten dolayı yatağının değiştirilmesi projesi yörede tepki çekerken, projeye bir tepki de Kartal’dan çıktı. Gebze bölgesinden de çok sayıda kişi katıldı.

Kartal’da bulunan Ardahan İli Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği , Kura Nehri’nin ölümüne yol açılacağını dile getirdikleri projeyle ilgili önceki gün Kartal Cumhuriyet Meydanı’nda protesto mitingi düzenlediler. Yüzlerce Ardahanlının hazır bulunduğu mitingde ilginç gösterilere de sahne oldu. Kura Nehri’nin gıyabında cenaze namazı kılan Ardahanlılar, nehrin yön değişmesinin Ardahan’ı yok edeceğine , tabiat güzelliğinin biteceğine dikkat ederek iktidarın kararından bir an önce dönmesini istediler.

         Kartal’da ki mitinge CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’te katıldı. İstanbul’daki hemşehrilerinden büyük ilgi gören Öğüt, yaptığı konuşmasında iktidarı eleştiri yağmuruna tuttu. Derneğin bu yöndeki faaliyetlerini desteklediğini söyleyerek, ‘ Kura Nehri ilimizin simgesi, vazgeçilmezidir. İktidar, anlamsız ve gereksiz yerlerde HES kararları alıp kentlerimizi öldürme gayreti içindedir. İnsanlarımızın sağlığı, sağlıklı gelecek nesiller bizim vazgeçilmezlerimizdir. Mevcut iktidar bir an önce bu yanlış kararlarından vazgeçmelidir. Geleceğimizi karanlığa götürmeye, sağlıklı nesil yerine kanserli nesil yetiştirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Ardahanlılar bu anlamsız karara izin vermeyecektir.’ şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat