Özdilek

Siyaset

Ensar Öğüt, Karaosmanoğlu’nu topa tuttu

Otel Altınnal’da partililerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

17 Kasım 2013 Saat: 15:15
Ensar Öğüt, Karaosmanoğlu’nu topa tuttu
Ensar Öğüt, Karaosmanoğlu’nu topa tuttu

Kafkasya göçmeni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ensar Öğüt, Otel Altınal’da partililer ile bir araya geldi. Geçmiş dönemlerde SHP’de ve CHP’de ilçe başkanlığı yapan Öğüt, Ardahan Milletvekili olmasına rağmen bir ayağı devamlı Gebze’de oldu. Çok sayıda partilinin katıldığı kahvaltılı toplantıya İlçe Başkanı Selman Yıldırım, İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, eski aday adaylarından Aysun Özcan Erenkaya, Fahri Örengül, Cüneyd Özkürkçügil, Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şen ve eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker’de katıldı.

‘GECEM GÜNDÜZÜM BELLİ DEĞİL’

Gece gündüz Türkiye’nin dört bir yanını gezdiğini ifade eden Öğüt, “Hiçbir zaman Gebze’den kopmadım. Devamlı geziyorum. Ama partimizin iktidarı için çok çalışmamız gerekiyor. Hem İzmit hem Gebze’nin kazanılması halinde Büyükşehir’in kazanılacağına inanıyoruz. Dün Ardahan ve Kars bölgelerindeyken bu gün İzmit’teyim. Önümüzde ki hafta Şırnak, Van bölgesine gideceğim. Gecemiz gündüzümüz belli değil. İktidar olana kadar var gücümüzle çalışacağız” dedi.

‘KAZANAMASSAM ADIMI DEĞİŞTİRİRİM’

Doğu ve Güneydoğu illeri içinde iddialı konuşan Ensar Öğüt, seçilmeme durumda ismini değiştireceğini ifade etti. Öğüt, “Halk artık AKP’den kurtulmak istiyor. Kahvehaneleri ve esnaf ları gezdim. Bütün halk “AKP zulmünden bizi kurtarın” diyor. Ama bizden de bir ışık bekliyorlar. Edirne’den Ardahan’a kadar 81 ili geziyorum. Doğu ve Güneydoğu’da 22 ilde Milletvekilimiz yok. İddia ediyorum, o illerde beni aday göstersinler eğer kazanamasam adımı ve soyadımı değiştiririm” dedi.

‘KARAOSMANOĞLU VERGİ BİLE ÖDEYEMİYOR’

Yerelde seçimleri kazanmanın önemine dikkat çeken Öğüt, “Kocaeli özel bir yer. Kocaeli’yi kazanırsak, Kılıçtaroğlu başbakan, Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olur. Kocaeli’de bir kâbus yaşanıyor. İşin ehli olmayanlar Kocaeli’yi yönetiyor. Bu yöneticilerin uzmanlık alanları nelerdir? Bir öğretmeni getirip, belediyenin başına koyarsan vergisini bile ödeyemez. Karaosmanoğlu, vergi ödemeyi bile beceremiyor” dedi.

‘YAPTIKLARI TEK ŞEY ÇİÇEK SULAMAK’

Dünya’da ilk defa bir belediyenin baraj yaptığını vurgulayan Öğüt, “O barajı yapmasaydık Kocaeli suyunu nereden içecekti? Bizi defalarca suçladırlar, mahkemeye verdiler. Doğal projesini yaptık, onu da sattılar. Bunlar sata sata bırakmadılar. Sapanca gölünde ki Kocaeli’nin haklarını hukuklarını sattılar. Yaptıkları bir iş yok, çiçek sulamaktan başka bir iş yapmıyorlar. Çiçek sulayarak bu belediyeyi batırdılar” dedi.

‘HİZMET BENİM İÇİN İBADETTİR’

1999’da yaşanan büyük felaketin hala izlerinin olduğunu söyleyen Öğüt, “Bir deprem yaşadık burada. 10 yıldır genel iktidar olan AKP ve aynı zamanda Türkiye’nin en zengin belediyesidir. Fakat Kocaeli hala depremin izlerini taşıyor. Birçok ticari girişimlerim sayesinde para kazandım. Fakat kazandığım para ile fakire fukaraya hizmet ettim. Sağlık ocağı açtım, bir sürü öğrenciye burs veriyorum. Benim ibadetim hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.

‘İŞSİZLİK ÖNLEME BİRİMİ KURACAĞIZ’

Öğüt, Büyükşehir’i kazanmaları halinde “İşsizlik Önleme Birimi”kuracaklarını ifade etti. Kocaeli’ninFethiye caddesi nden ibaret olmadığını vurgulayan Öğüt, “Kocaeli’yi büyük bir köy haline getirdiler. Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden biri olan Kocaeli’de büyük bir işsizlik sorunu yaşanmaktadır. Bu işsizlik sorununu aşacağız. Belediye bünyesinde İşsizlik önleme birimi kuracağız. İnsanların işsiz kalmaması için projeler üreteceğiz” dedi.

‘AKP KARDAN ADAMDIR’

Görev verildiği taktirde yapacağını vurgulayan Öğüt, “AKP’yi hallaç pamuğu gibi atarım. Ben görev adamıyım. Verilen görevi layığı ile yerine getirmeye çalışacağım. Kentleşme olsun, işsizlik olsun bu sorunu Cumhuriyet Halk Partisi çözer. Artık Türkiye Cumhuriyeti ile uğraşıyorlar. Atatürk ile uğraşıyorlar. 8 ülke ile komşuluk sınırlarımız var fakat hiç birisiyle aramız yok. Bu AKP kardan adamdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı oklu güneşi bu AKP’yi eritecektir” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat