Özdilek

Güncel

ENSAR ÖĞÜT, İNÜNÜ’YE ÇIKARMA YAPTI

CHP Ardahan milletvekili, Gebzeli işadamı Ensar öğüt, Gebze’de İnönü mahallesinde bir kahvede buluştuğu vatandaşlardan CHP Belediye başkanı Yakup Yılmaz’a destek istedi.

10 Aralık 2013 Saat: 17:22
ENSAR ÖĞÜT, İNÜNÜ’YE ÇIKARMA YAPTI
ENSAR ÖĞÜT, İNÜNÜ’YE ÇIKARMA YAPTI

Öğüt, vatandaşların Büyükşehir Belediye başkan adaylığı, kentsel dönüşüm, ulusal basında çok tartışılan Fetullah Gülen ailesine yaptığı taziye ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu. Öğüt  CHP belediye Başkan adayı Yakup Yılmaz, İlçe yöneticisi Hüseyin Kara,  meclis üyesi Cihangir Orhan, eski ilçe Başkanı ve Belediye meclis üyesi aday adayı Mustafa Kaya, Meclis üye aday adayı Ayhan Topçu ve mimar Salih Işık da eşlik etti.

 

Toplantının ilk konuşmasını yapan Mustafa Kaya’nın ardından meclis üyesi Cihangir Orhan meclis çalışmaları ve Kentsel döşüm hakkında bilgiler verirken, Yakup Yılmaz’da göreve geldiklerinde Gebze’de yeni bir dönemi açacaklarını vurguladı.

 

YILMAZ USTALARIN USTASIDIR

 

CHP Milletvekili Ensar Öğüt, konuşmasına CHP Gebze Belediye Başkan adayı Yakup Yılmaz’a övgüler yaparak başladı. Öğüt “Yılmaz belediyecilik duayenidir. 25 yıldır bu mesleğin içinde pişti. Usta değil, ustaların ustasıdır. Dürüst, eğitimli, herkesimi temsil etme yeteneği olan bir aday. Gebze’yi  ve sorunlarını herkes daha iyi biliyor. Böyle bir insana Gebze teslim edilmelidir. Herkes seferber olmalı ve Yılmaz’ın zaferle çıkmasını sağlamalıdır. Destek istiyorum. Ona sonuna kadar kefilim”diye konuştu.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM, FAKİR FUKARAYA ZULÜM DEĞİLDİR

 

Ensar Öğüt, çeşitli mahallelerde ve İnönü mahallesinde uygulanmak istenen kentsel dönüşüm ile ilgili soruları yanıtlarken şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm demektir. Yani vatandaşı mahallesinden, komşusundan uzaklaştırıp bir tarafa atmak değildir. Hele başını sokacak bir ev bulmuş vatandaşın burayı elinden alıp bir tarafa savurmak hiç değildir. Kentsel dönüşüm vatandaşın hakkını hukukunu koruyarak onlara daha iyi yaşam koşulları sunmaktır. Onun yerinden ve sırtından kar elde etmek, rant sağlamaya kentsel dönüşüm denmez. Kentsel dönüşüm için, vatandaşın yaşayamaz durumda olduğu kötü bölgeleri değil e rantı yüksek yerleri seçiyorlar. Onların yaptığı  hem bağcıyı dövüp hem üzümü yemek. Bu yüzden AKP’nin kentsel dönüşümüne hiçbir yerde vatandaş rıza göstermemektedir. Kim, elinden evinin yok pahasına alınmasına razı olur. Bu yüzden biz kentsel dönüşüme değil, bu haksızlıklara kaşıyız”.

 

CENAZENİN SAĞCISI  SOLCUSU I SOLCU

 

Öğüt, vatandaşların sorusu üzerine, Fetullah gülen’in ölen abisinin ailesine taziye ziyaretinde bulunmasına da açıklık getirdi. Öğüt, “bu aile Erzurumlu. Bu aileden çok sayıda görüştüğümüz insan var. Ayrıca, zamanında komşuluk yapmışım. Bu aileden insanlar bizim ölümüz olduğunda başsağlığı dilemiş. Ben de İl başkanımız ile Erzurum köylerini gezerken, bu fırsattan istifade ederek, bir vazifemi yerine getirdim. Birbirimizin ölüsüne ve taziyesine de mi gitmeyelim. Ulusal gazeteler boy boy yayın yaptı, Gülen ailesine taziyeye gitti. Bazı gazeteler ise, bize saldırdı. Vay efendim ben nasıl gidermişim, çok önceden ölmüş, burada bir oyun var falan. Ben komşuma giderim arkadaş.Oyun moyun anlamam.Onlarda bana gelmiş çünkü. Bundan sanki, oyları ben kapacağım diye rahatsız olup, AKP’ye yakın bazı  gazeteler bana saldırdılar. ”diye konuştular.

 

HALKA SORULACAK

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için sorulan soruları da yanıtlayan Öğüt, “ben görev adamıyım. Partim beni nerede görmek istiyorsa orada olurum. Önemli olan benim aday olmam değil, CHP’nin Büyükşehir Belediyesini almasıdır. Partimiz anketle halka soracak. Halk kimin aday olmasını istiyorsa onunla yola devam edeceğiz. Nihai kararı partimizin yetkili organları verecek. Çıkacak arkadaşımın etrafında kenetleneceğiz. Ben aylardır, Ensar Öğüt aday olsun diye değil, CHP iktidar olsun diye çalışmalar yapıyorum. Göreve kime verilirse, onunla ölünün başını kıbleye çevireceğiz. Ve iddiam sürüyor, aday olursam çatır çatır AKP’den alırız.”dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat