Özdilek

Siyaset

Ensar Öğüt “herşeyi bir kişiye bağlamak ülkeye kötülüktür”

CHP Ardahan eski milletvekili Ensar Öğüt, Kocaeli bölgesindeki referandum çalışmalarını gündüz esnaf ziyaretleri gece de dernek ve kahve ziyaretleri yaparak sürdürüyor.

2 Nisan 2017 Saat: 12:17
Ensar Öğüt “herşeyi bir kişiye bağlamak ülkeye kötülüktür”
Ensar Öğüt “herşeyi bir kişiye bağlamak ülkeye kötülüktür”

Dün akşam Darıca’da  iki derneği ziyaret eden Ensar Öğüt, vatandaşlara hem 18 maddelik anayasa değişikliğini anlattı hem de evet ve hayır çıkması durumunda ülke açısından sonuçları değerlendirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Öğüt’e Darıca CHP İlçe başkanı Yakup Türk de eşlik etti.

Önce Darıca  Ardahan Güzelyurt Köyü Derneği toplantısına katılan Ensar Öğüt, ardından Hanak Karakale köyü Derneğinde vatandaşlarla buluştu. Yakup Törk’ün açıklamalarının ardından vatandaşlara hitap eden Öğüt, 16 Nisan referandumunun bir siyasi parti ve hükümet seçme meselesi olmadığını, ülkenin geleceği ve nasıl bir rejimle yönetilmek istenmesi ile ilgili olduğunu, bu yüzden herksin değişikliklerin ne getirip ne götürdüğünü bilerek oy kullanmasını istedi.

Bir kişi herşeyi yapamaz

Öğüt, 18 Madde 12Eylül anayasasının ortadan kaldırmıyor, aksine onu derinlemesine ve başına yetkilerin tek kişide toplandığı bir rejimi derinleştiriyor. TBMM tamamen işlevsiz kılınırken, ülke kararnameler, belirsizlikler, yargı bağımsızlığının tamamen ortadan kalktığı, vatandaşın seçtiği milletvekillerin vatandaşa hizmet edemeyeceği, yönetenlerin ömür boyu korumaya alındığı, bütçenin bile tartışılmadan bir kişi tarafından hazırlandığı bir ülkeye doğru sürüklenmek isteniyoruz.Bu ülkede seçilecek Cumhurbaşkanından daha akıllı kimse yok anlamına geliyor. Kimse kimseyi denetlemeyecek ve hesap vermeyecek anlamına geliyor”dedi.

Evet ve hayır’ın sonuçları…

Güneş yaptığı konuşmalarda, referandumda oylanacak anayasa değişikliğinin  evet çıkması  durumunda ülkenin büyük ekonomik ve siyasi çöküntünün içine gireceğini, Avrupa ülkeleriyle çok büyük sıkıntıların yaşanacağını, çok yüksek olan İşsizlik oranının daha da artacağını, hayır çıkması durumunda ise ; ülkenin nefes alacağını, toplumun rahatlayacağını ,mevcut Cumhurbaşkanının ve TBMM den çıkmış  hükümetin görevine devam edeceğini, parlamenter sistemin eksiklerinin tamamlanacağını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat