Özdilek

Siyaset

Ensar Öğüt Coşkusu

CHP Milletvekili, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için çalışmalar yapan Gebze’li işadamı Ensar öğüt, vatandaşların daveti üzerine geldiği Derince’de coşkuyla karşılandı.

9 Eylül 2013 Saat: 13:52
Ensar Öğüt Coşkusu
Ensar Öğüt Coşkusu

Dört yüz kişinin katıldığı kahve toplantısında Öğüt, hem hükümete hem Büyükşehir Belediyesine yüklendi. Öğüt, “tutun elimden Büyükşehir belediyesini silkeleyip atalım ve bu kenti mutlu insanların kenti yapalım. Bakan Ergün’ün  görev yaptığı Derince’yi de derleyip toplayalım” diye seslendi.

Kartepe’de gerçekleştirdiği ve kamuoyunda geniş yankı bulan vatandaş buluşmasının ikincisini Derince, Yenikent’te, eski iş merkezinde bulunan Gümüşhaneliler kahvehanesinde yapan  Öğüt’ün toplantısına bayanlarda oldukça ilgi gösterdi. Toplantıya  belediye başkan adayları, meclis üyesi adayları, il ve ilçe yöneticileri  de katıldı.

 

ÖĞÜT’E ALKIŞLI ONAY

 

Konuşmalarına, Büyükşehir belediye başkanlığına aday olmak için vatandaşların onaylarının olup olmadığını sormaya geldiğini ifade ederek başlayan  Öğüt, katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

 

PEMBE YALANLARA DEVAM

 

Öğüt, kalabalık nedeniyle bir bölüm vatandaşın balkonlarda izlediği toplantıda espirileri ile süsleyerek yaptığı konuşmada, ülkenin anlatıldığı gibi güllük gülistanlık olmadığını, tüm komşularımızla kavgalı olduğumuzu, emperyalistlerin güdümünde bir dış politika izlendiğini, ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini, oysa pembe yalanlarla insanların uyutulduğunu söyledi. Öğüt, “yeni fabrikalar açılmıyor. Zam ekonomisi hüküm sürüyor. Köylü ve çiftçinin hem ürünleri para etmiyor hem mazot, gübre fiyatları belini büktü. İşsizliğe çözüm bulunamıyor. Dış borçlar almış başını gidiyor. Hala pembe yalanlar söyleniyor”dedi.

 

KUL HAKKI YİYİP, BİZE MÜSLÜMANLIK DERSİ VERİYORLAR

 

AKP hükümetine eleştirilerini sürdüren Öğüt, “Vatandaşlara, Müslümanlık dersi verenlerin kendisi kul hakkı yemektedirler. Örneğin, gariban köylünün mazotundan KDV VE ÖTV ama yat sahiplerinden almıyorlar. Yakıt fiyatları herkese farklı uygulanıyor. Bu kul hakkı yemek değil mi? Taşeron sistemi ile yandaşlarına 1800 lira ödeyip, onlarda işçiye 700-800 lira ücret ödüyor. Bu da kul hakkı yemek değil mi? İster merkezi hükümet ister belediyelerde olsun işe alınan kişiler de ayrım yapıyorlar. Bu da kul hakkı yemek değil mi? “diye çok sayıda örnek verdi.

 

İSRAF VE MASRAF BÜYÜK, İŞ YOK ORTADA

 

Kocaeli Büyükşehir belediyene yönelik eleştiriler de de bulunan Öğüt, Kocaeli Büyükşehir belediyesinin bir yıllık gelirinin, geçmiş Sefa Sirmen döneminin 15 yılına eşit olduğuna dikkat çeken Öğüt, “Yaklaşık 26 milyar dolar kaynak kullanmışlar, ama maddi değer oluşturacak, yani satıldığında para edecek 10 milyon liralık tek bir projeleri yok. Ortada Yuvacık barajı gibi bir eserleri var mı? Üç beş battı çıktı ve üst geçit dışında ve çevre düzenlemeleri dışında ne var Kocaelide… Metro  mu yaptılar, yeni barajlar mı yada mega projeler mi? “ diye sordu.

Burada da kimseyi karalamak istemediğini, böyle bir ahlaki yapısının olmadığını, Karaosmanoğlu’nun iyi bir insan olduğu görüşünde olduğunu ifade eden Öğüt, “Şimdi sorun şu: Gelirler büyük ancak, bunun akılcı, adil ve  denetlenebilir bir şekilde yatırıma dönüştürme olayı yok. İsraf ve masraf büyük. Bu yüzden borçta büyük.Vergi yüzsüzleri arasında Kocaeli Büyükşehir 11 sırada. Hem kendileri işin içinden çıkamıyor hem de Kocaeli çıkmaza sürüklediler. Bu yüzden, kent halkına yapacakları en  büyük  iyilik iktidarı  bırakmalarıdır. Bu kenti geçmişte olduğu gibi gene düzeltiriz.”dedi.

 

DARICA İSKELESİ,  GÖKÇEDERE BARAJI PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

 

Kocaeli’nin hakları ve hukuklarının korunmadığını da dile getiren Öğüt bir metro yapılamadığı için İzmit’in 80 bin olan öğrenci potansiyelinden yeterince yararlanamadığını ve öğrencilere işkence çektirildiğini, Darıca iskelesinin İstanbul Büyülşehire haksız bir şekilde bedava verildiğini, onlarında satarak para kazandığını, yine Kocaeli’nin malı olan Gökçedere barajının birilerinin isteği üzerine Yalova’ya bedava verildiğini söyledi. Öğüt, “görev geldiğimizde bunların hesabı önlerine konulacak”dedi.

 

ERGÜN’ÜN DERİNCE’Sİ BÜYÜK BİR KÖY

 

1994 yılında belediye ve ardından ilçe olan Derince’in sözde ilçe olduğunu, doğru dürüst ilçe kurumlarına bile sahip olmadığını, Sanayi ve Teknoloji bakanı Nihat Ergün’ün de belediye başkanlığı yaptığı bir bölgenin hala yerinde saydığını, kendisine bağlı 7 köyün bile  ilişkilerini Derince yerine İzmit ile sürdürdüğünü vurgulayan Öğüt, “görünen köy kılavuz istemez. Bugüne kadar ne yaptılar ki bundan sonra ne yapsınlar. AKP’li yönetimler boşuna zaman kaybı”diye konuştu.

 

KOCAELİ’Yİ ELLERİNDEN  ALIRIZ

 

Öğütün konuşmaları sık sık alkışlarla kesilirken, Öğüt, parti örgütleri ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu uygun görürmesi halinde aday olmayı düşündüğünü, aday olması durumunda da Kocaeli’yi AKP’nin elinden alacaklarını söyledi. Öğüt, ilçe lçe, mahalle mahalle gezip halkın görüşlerini almayı sürdüreceğini de ifade ederek, “ Aday ben olayım yada başka arkadaşım olsun, kendi oyunuz yetmez, komşunuzun, komşunuzun komşusunun oyuna bile talip olun. Beni istiyorsanız, ben de sizden bunu istiyorum” şeklinde konuştu.

Öğüt, vatandaşların sorularını yanıtlarken, özellikle işsizliği çözmek için projeler üzerinde çalıştıklarını da söyledi.

 

KAŞAR VE BAL İKRAM ETTİ

 

İlgi çekici çalışma ve eylemleriyle tanınan Vekil Ensar Öğüt, kahveyi tıklım tıklım dolduran vatandaşlara Ardahan’dan bizzat getirdiği kaşar peyniri ve bal ikramı yaptı.  Özel olarak hazırlanmış kaşar ve bal vatandaşlar tarafından zevkle yenildi.

 

BAYANLARDAN SÖZ ALDI

 

Toplantı sonrası bayanlar tarafından çembere alınan Ensar Öğüt,  Belediye başkanlığı adaylığı ve göreve gelirse bayanlar için yapacağı sorularını yanıtlarken, özellikle bayanlardan destek sözü istedi. Bayanlar, Öğüt’ü içten, samimi ve halk adamı olarak gördüklerini, kendisi için canla başla çalışacaklarını söylediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat