Özdilek

Siyaset

Ensar Öğüt, Belsa esnafını tek tek dolaştı

İzmit Belsa Plaza esnafını ziyaret eden Ensar Öğüt büyük bir ilgi ile karşılandı.

15 Eylül 2013 Saat: 13:40
Ensar Öğüt, Belsa esnafını tek tek dolaştı
Ensar Öğüt, Belsa esnafını tek tek dolaştı

İzmit Belsa Plaza esnafını ziyaret eden ve büyük bir ilgi gören  Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığını düşünen CHP Milletvekili Ensar Öğüt, artık AKP kadrolarının yorulduğunu, kentin önünü tıkadıklarını, insanların yakasından düşmeleri gerektiğini, kentin CHP kadrolarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı konusunda adı geçen, bu yüzden ilimizi karış karış gezen Gebzeli işadamı CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Belsa Plaza esnafını ziyaret etti. İş yerlerini tek tek dolaşan Öğüt, esnaf tarafından ilgiyle karşılandı.  Belsa’yı dolaşan vatandaşların da çevrede toplanarak,“bu o değil mi, Ensar Öğüt”diye konuşmaları dikkat çekti.

Çarşıda herkesin elini sıkın, esnafla bol bol sohbet eden Ensar Öğüt, ziyaret sonrasında ise yine Belsa Plaza'da bulunan Nicomedya Kafe'de vatandaşlarla bir araya geldi.  Burada Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı konusunda sorulan soruları cevaplayan Öğüt, Ardahan Milletvekili olmasına rağmen Kocaelili olduğunu ve Kocaeli'ye vefa borcu olduğunu söyledi.

 

BELSA’DA BÜYÜK ŞİKAYET VAR

 

Konuşmasına, belsa esnafı ile görüşmelerinde, aidatların yüksekliğinden, belediyenin aidat vermediğinden, esnafın yönetime katılamadığından, muhalefet eden ve eleştiri yapan esnafın başına zabıta gönderildiğinden şikayet olduğuna dikkat çekerek başlayan Öğüt, “ Sefa bey tarafından büyük umutlarla ve ülkenin ilk ve örnek projelerinden olan Belsa esnafı ne yazikki bitmiş durumda. Diğer iş merkezleri karşısında çaresiz bırakılmış. Buranın cazip hale getirilmesi lazım. Yani çekim merkezi olması için projeler geliştirilmeli. Bunu yapacak olanda belediyedir. İnşallah göreve gelirsek, yeni bir belsa göreceksiniz”dedi.

HÜKÜMETİN, BAKANIN VE BELEDİYEN VAR AMA PROJEN YOK

 

AKP'nin vurdumduymazlığı karşısında görev almak istediğini ifade eden Ensar Öğüt, “Kocaeli'nin birçok noktasını geziyorum. Kentin koca bir köye döndüğünü görüyorum. Bu tablo karşısında üzülüyorum. Halkın da üzgün olduğunu görüyorum.17 Ağustos depreminde yerle bir olan kentte yenilenme yok. Kente vizyon katmamışlar. Üniversite-tren garı ve otogar arasında raylı sistemin veya metronun kurulması lazım. Gebze'ye ulaşım karayoluyla imkansız hale geliyor. Buraya metro kurulmalı. Ulaşım sorununu bile çözemiyor. Sanayi ve teknolojinin başkenti ama Kocaeli sanayinin başkenti ama işsizlik halt safhada. Her zaman bakan çıkarmış ama mega hiçbir projesi yok. Bolca reklam var ama içi boş” şeklinde konuştu.

 

FOTĞRAFLARA ÖNCE SİZ BAKIN

 

Öğüt, “halk sana hükümet, bakan, Büyükşehir ve tüm belediyeleri vermiş ama senin halka verdiğin ne var. Hiçbir şey yapamıyorsan, halka gösterdiğiniz reklam için gösterdiğiniz fotoğrafları önünüze koyup bir bakın.tabii yanına kullandığınız paraların maketlerini de” diye konuştu.

 

BİR GEÇMİŞTE YAPILANA BİR DE ŞİMDİKİNE BAKIN

 

Büyükşehir Belediyesi ile ilgili eleştirilerde bulunan Ensar Öğüt, “Bu kente 1 yılda yaklaşık 2 milyar lira kaynak geliyor. Buna rağmen kente bir şey yapılmamış. 15 yıllık CHP döneminde gelen tüm para sadece 2 milyar liraydı. Sık sık eleştirdikleri Yuvacık Barajı olmasaydı Kocaeli susuzdu. 2014 başında da baraj belediyenin olacak. Belediye buradan önemli gelirler elde edecek. Doğalgazın ilk geldiği yerlerden biri İzmit. 105 milyon dolara yapıldı. AKP, 550 milyon dolara sattı. Hem eleştirdiler hem de bu parayı güzel güzel harcadılar. Şu üst geçitler, yok edilen SEKA yerine yapılan park dışında parmağınızla bana büyük bir proje gösterin. 10 yılda 20 milyar para gelmiş. Hani para hani proje…üstelik vergi yüzsüzleri sırasında 11 sıradayız.”dedi.

Oldukça iyi hazırlanmış bir vaziyette örneklerle geçmişte yapılanlarla şimdi yapılanları anlatan milletvekili Ensar Öğüt AKP kadroları artık yorulduğunu, Kocaeli'nin CHP kadrolarına ihtiyacı olduğunu, kendisine  Kocaeli halkına hizmet etmeyi ibadet sayıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

KENTE VEFA BORCUM VAR

 

Ardahan Milletvekili olmasına rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına neden aday olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Ensar Öğüt, “Ben her ne kadar Ardahan Milletvekili olsam da Kocaeli’de siyasete atıldım, siyasi terbiyemi buradan aldım. Yıllarca Gebze ilçe başkanlığı yaptım.  Gebzee'de fabrikam var. Burada iş yapıyorum. Bu kente vefa borcum var. Hiçbir zaman Kocaeli'den kopmadım” açıklamalarında bulundu.

 

GÖNÜLLÜ KOMİTELERDE TOPLANTILAR DÜZENLİYOR

 

İlçe, İl, milletvekilleri ve genel başkanın görev vermesi halinde bu görevi üstlenebileceğini vurgulayan Öğüt, “Her ilçe de vatandaşlarla buluşuyorum.  Gönüllü komiteler kurulmuş ve bazen dört, beş vatandaş toplantısına katılıyor. Onlara, CHP’ye ihtiyaç olduğunu anlıyorum. AKP’nin gönderilmesi gerektiğini gerekçeleriyle birlikte ifade ediyorum. Benim olmam şart değil, ama değişimin CHP iktidarının gerekliliğini anlatıyorum. Onlara, benimle ilgili düşüncelerini soruyorum. Halkın desteğini almadan, aday olsan ne olur?” şeklinde konuştu.

Öğüt, Karaosmanoğlu ile ilgili sorulara da, iyi bir insan olduğunu ancak artık AKP kadrolarının kenti taşıyamaz hale geldiğini, aday olması durumunda Büyükşehir belediyesini Allahın izniyle alacaklarını da vurguladı.

 

 

NHA-İzmit

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat