Özdilek

Güncel

Engellilere Yeni İş Alanı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belde A.Ş bünyesinde hizmet veren Gülen Yüzler’de bugüne kadar gerçekleşen iş kollarına bir yenisi eklendi. Bilişim çağının gereçleri olan elektronik ürünler, kullanılamaz hale geldiklerinde artık çöpe gitmiyor. Evsel atıklardan ayrıca toplanan e-atıklar, parçalanarak hammadde haline getirilip bilişim dünyasına yeniden kazandırılıyor. Bilgisayardan yazıcıya, kablolardan LCD ekranlara kadar bozularak atılmış pek çok elektronik ürün, geri dönüşüm sayesinde tekrar kullanılıyor. Atıkların hammaddeye dönüştürülmesinde artık Gülen Yüzler de emek harcıyor.

 

FİRMA AYRIŞTIRMA İÇİN DESTEK ALIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan elektronik atıklar artık Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon İşyeri Merkezi’nde de ayrıştırılıyor. Toplanan atıklar lisanslı özel bir firma tarafından ayrıştırılarak hammaddeye dönüştürülüyor. Firma ayrıştırma işlemi için Gülen Yüzler’den de destek alarak engellilere iş olanağı sağlanmış oluyor.

 

3 ENGELLİ ÇALIŞIYOR

Ayrıştırma işlemi ilk etapta 3 engelli işçi tarafından yürütülüyor. Elektronik atıkları parçalayabilecek el becerisine sahip olan işçiler lisanslı firma tarafından Gülen Yüzler’e gönderilen e-atıkları parçalıyor. Parçalanan atıklar kendi özelliklere göre ayrıca toplanıyor. Ayrıştırılan ürünler fatura kesilerek lisanslı firmaya hammadde yapılmak üzere geri gönderiliyor. Şu anda 3 kişiyle yapılan çalışma, geliştirilerek bant sistemine dönüştürülmesi böylece işin daha da hızlanması planlanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat