Özdilek

Güncel

Engelliler Günü dolu dolu geçecek

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilimizde birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

2 Aralık 2014 Saat: 17:00
Engelliler Günü dolu dolu geçecek
Engelliler Günü dolu dolu geçecek

1992 yılında Birleşmiş Milletler aldığı bir kararla, 3 Aralık gününü “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan etti. Bu kapsamda yarın ilimizde de bir dizi etkinlikler gerçekleştirilecek. Her yıl kutlanan ve asıl amacı farkındalık yaratmak olan 3 Aralık Dünya Engeliler Günü etkinlikleri, bu yıl oldukça zengin bir program içeriyor. Yürüyüşlerle başlayacak olan etkinlikler kapsamında işsiz engeliler için iş imkanı saylayacak etkinlikler de yapılacak.


ENGELLİ SERGİSİ AÇILACAK

Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin düzenlediği program çerçevesinde yarın saat 11.30’da Fevziye Parkı yürüyüş yolu üzerinde buluşulacak ve bando eşliğinde Valiliğe yürünecek.12.30’da ise Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma töreni, 12.45’te Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar'ın günün anlamını anlatan basın açıklamasını okuması ve saat 13.30’da da Dolphin AVM’de engelli sanatçıların eserlerinden oluşan Engelli Sergisi açılacak.

 

İŞ İMKANI SAĞLANACAK

İzmit Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 5’incisi düzenlenecek olan Engelsiz Kariyer Günleri etkinliği de Dolphin’de saat 13.30’da yapılacak. Bu projeyle 50 işveren 350-400 engelliyle görüşecek. Engellilerin iş sahibi olması için yapılan bu programda birçok engelli vatandaşa iş kapısı açılacak. Bu programda aynı zamanda Engelli Ritim Grubu gösterisi yapılacak. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat