Özdilek

Turizm

Engelli Kadınlar’dan Yemek Yarışması

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

          10—16 Mayıs engelliler haftası nedeniyle 13 Mayıs ortopedik engelliler gününde,Engelli bayanların evlerinin fiziki ortamlarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek için Engelli kadınlar arasında yemek yarışması düzenlenecek. Kocaeli Bedensel Engelliler derneği ,Kocaeli Turizm Derneği, Derince Esnaf ve sanatkarlar odası iş birliği ile Anneler gününde yemek yarışması düzenliyorlar. yarışma 13 mayıs Pazar günü 14.00 ile 17.00 saatleri arasında Çene dağ mah. Hafız Hasan caddesi no:61 adresindeki “SARAY SOFRASINDA” gerçekleştirilecek. Yarışmaya engelli kadınlar evlerinde yapmış oldukları ana yemekler ile jüri karşısına çıkacaklar. Jüri başkanlığını Milli şef Ramada Otel Mutfak şefi Ünlü aşçı Naif Bağın yapacak. Yapılan basın toplantısında proje ortakları adına bir konuşma yapan Kocaeli Bedensel Engelliler der Başkanı İsmet Arguç böylesi anlamlı günde yemek yarışmasına destek veren STK başkanlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

                Arguç’un basın toplantısı şöyle:

            Nüfusumuzun 12.29’nu engelliler oluşturmakta ve bu insanlarımızın çok önemli sorunları var.Toplum olarak ne kadar farkındayız ? İlçemizde yaklaşık 16 bin civarında engelli yaşadığı var sayılmaktadır. Bu insanların sorunlarına çözüm yolları aramak ve bu çözümlerin hayata geçirilmesi için yerel yönetimler ve Devlet yetkililerine projeler sunmak sivil toplum örgütlerinin görevidir. Buradan yola çıkarak 10—16 Mayıs engelliler haftası nedeniyle 13 Mayıs ortopedik engelliler gününde,Engelli bayanların evlerinin fiziki ortamlarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek için Engelli kadınlarımız arasında yemek yarışması düzenlenmiştir. Bu yarışma 13 mayıs Pazar günü 14.00 ile 17.00 saatleri arasında Çene dağ mah. Hafız Hasan caddesi no:61 adresindeki “SARAY SOFRASINDA” gerçekleştirilecektir. Kocaeli bedensel engelliler ve aileleri yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak Derince esnaf odası ve Turizm derneği ile birlikte bu sosyal sorumluluk projesinde bir araya gelerek aklı ortak kullanmanın, toplumsal bağları ne kadar güçlendirdiğini göstermiş olduğumuz kanısındayız. Bu projeyi bir adım daha ileriye taşıyarak, Engelli insanlarımıza istihdam yaratmak amacıyla İŞ-KUR ile birlikte aşçılık kursu düzenleyip engelli insanlarımızın turizm sektöründe de istihdam edilmesini sağlamak amacındayız. Kocaeli bedensel engelliler derneği olarak bize kapılarını açan Saray sofrası sahibi Ve aynı zamanda paydaşımız olan Derince Esnaf odası başkanı sayın Bekir SARGIN’A Ve Turizm derneği başkanı sayın Soner KILIÇ’A engelli camiası adına çok teşekkür ediyorum ve katılan herkese saygılarımı sunuyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat