Özdilek

Çevre

Enerji verimliliği yüksek teknolojileri Daikin’e ödül getirdi

İklimlendirme sektörünün lokomotif şirketi Daikin, küresel ısınmaya karşı geliştirdiği çevreci çözüm ve uygulamaları ile de sektörüne öncülük ediyor.

25 Aralık 2015 Saat: 14:37
Enerji verimliliği yüksek teknolojileri Daikin’e ödül getirdi
Enerji verimliliği yüksek teknolojileri Daikin’e ödül getirdi

Son olarak yeni nesil klimalarda çevre dostu R32 soğutucu akışkan kullanımını yaygınlaştırmaya çalışan Daikin, bu konudaki çalışmaları ile Japonya Çevre Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü.

 

İklimlendirme sektöründe enerji verimliliğini en üst düzeyde tutan ve büyük ölçüde tasarruf sağlayan teknolojiler geliştiren Daikin, iklimlendirme sistemlerinde küresel ısınmanın etkilerini en aza indirmek için yürüttüğü çalışmalar ile de sektörüne yön veriyor.  Küresel ısınma ile mücadele konusunda önemli çalışmalar yürüten Daikin, daha yüksek verimlilik değerlerine sahip çevre dostu R32 soğutucu akışkan kullanımına yönelik başarılı çalışmaları, bu konuda geliştirdiği cihaz ve çözümler ile Japonya Çevre Bakanlığı tarafından ödüllendirildi.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda mücadeleyi sağlamaya yönelik Uluslararası Kyoto Protokolü’nün imzalanmasının ardından, 1998 yılından bu yana Japonya’da her yıl iklim değişikliği konusunda gözle görülür başarılar elde eden kişilere ya da kurumlara verilen bu ödül, Daikin için olduğu kadar iklimlendirme sektörü açısından da büyük bir anlam taşıyor.

Daikin’e bu ödülü getiren R32 gazı, şu an split klimalarda kullanılan R410A soğutucu akışkanına göre daha fazla enerji verimliliği sağlıyor. Böylelikle enerji verimliliğini en üst düzeye çıkaran ve küresel ısınmanın etkilerini en aza indiren bu çevre dostu gaz, aynı zamanda tüketici dostu da. R32 soğutucu akışkan kullanılan klimalar, yüksek enerji verimliliği değerleri ile kullanıcılarının daha az elektrik faturası ödemesini sağlıyor.

Daikin, Japonya’nın yanı sıra Avrupa’nın ve Türkiye’nin de ilk R32 soğutucu akışkanını içeren cihazlarını piyasaya sunarak bu alandaki öncülüğünü sürdürüyor. Çevre dostu soğutucu akışkan R32, halen Türkiye’de Daikin’in yeni nesil Emura II ve Ururu Sarara gibi modellerinde yer alıyor.

 

 

 

DAIKIN TÜRKİYE HAKKINDA

Türkiye'de 1978 yılından beri distribütörler vasıtasıyla faaliyetlerini sürdüren Daikin, Temmuz 2011'de Airfel'i satın alarak Türkiye iklimlendirme sektörünün iddialı bir yatırımcısı olmuştur. Daikin Türkiye bugün ısıtma, soğutma ve havalandırma alanında Türkiye’nin en geniş ürün gamına sahip şirketidir. Daikin Türkiye çatısı altında bulunan Daikin ve Airfel markalarının iklimlendirme sektörüne yönelik kombi, klima üniteleri, panel radyatörler, fancoil, klima santralleri vb. farklı ihtiyaçlara uygun son teknoloji ile üretilmiş ürünleri bulunmaktadır. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Daikin Türkiye; 6 bölge müdürlüğü, 159 bayi, 8 Sakura bayi, 9 showroom, 500 satış noktası ve 500’ün üzerindeki yetkili servisiyle Türkiye’nin geniş bir coğrafyasına hizmet verebilmektedir. Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın da Ar-Ge, üretim ve lojistik üssü olarak konumlanan Daikin Türkiye, CIS ülkelerinin (Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan) ve Kuzey Irak ile KKTC pazarlarının sorumluluğunu da üstlenmiştir.

DAIKIN HAKKINDA

Osaka-Japonya’da 1924 yılında kurulan Daikin Industries Ltd., bugün 145 ülkede 17 milyar doları bulan cirosu, 60.000’den fazla çalışanı ve 82 tane üretim tesisi ile dünya ısıtma, soğutma, havalandırma ve flurokimyasal ürünlerinde sektör lideridir. Konut, ticari ve endüstriyel iklimlendirme uygulamaları için müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını gözeten Daikin, tüm dünyada ürün geliştirme alanındaki öncü yaklaşımları ve entegre çözümlerinin rakipsiz kalitesi ve kullanışlılığıyla tanınmaktadır. Daikin Türkiye'nin de bünyesinde yer aldığı Daikin Europe NV, 1972 yılında Avrupa pazarına yenilikçi ürünlerini sunmak için Belçika Oostende’de kurulmuştur. Daikin Industries Ltd.’in yüzde 100 iştiraki olan Daikin Europe NV, 5.500 çalışanı, Belçika, Türkiye, Çek Cumhuriyeti (2), Almanya, İtalya ve İngiltere'deki 7 üretim tesisiyle Avrupa'nın en büyük klima, ısı pompası ve soğutma cihazı üreticisidir. Bugüne kadar 500.000’in üzerinde kurulumu gerçekleştirilen Daikin Altherma, Avrupa'da en çok satan ısı pompası sistemleridir.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat