Özdilek

Turizm

Enerji Verimliliği Sempozyumu 12-13 mayıs'ta Yapılacak

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi‘nin Kocaeli Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi desteği ile ilkini 2005, ikincisini 2007, üçüncüsünü 2009 yılında gerçekleştirdiği "Enerji Verimliliği ve Kalitesi Sempozyumu"nun dördüncüsü, 12 Mayısta Kocaeli Kartepe Green Park Resort Otelde, Meslek Odaları Temsilcileri, eski bakanlar ve milletvekillerinin de protokolde yer alacağı  bir törenle başlayacaktır. Ulusal çapta düzenlenen ve iki gün sürecek olan sempozyuma  çeşitli üniversitelerden akademisyenler, ilgili sektörde faaliyet gösteren firmalar, kurumlar, meslek odaları ve sektör temsilcileri  katılıyor. 
 
Sempozyum; enerjinin etkin ve verimli kullanılması, ekosistem dengesini koruyan ve ekonomik kalkınmayı destekleyen sürdürülebilir enerji sistemine ulaşılması, alternatif enerji kaynaklarını arama çalışmalarının hızlandırılması, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımıza gereken önemin verilmesini amaçlamaktadır.
 
11 oturumda gerçekleşecek sempozyumda 40 sözlü 17 poster olmak üzere 57 adet sunum yapılacaktır. Ayrıca “Enerji Özelleştirmeleri ve Sonrasında Yaşanan Sorunlar”  ve “Enerji Verimliliği Üzerine Yasal Düzenlemeler”  konulu iki panel de gerçekleştirilecek.
 
Oda temsilcileri, akademisyenler, kurum ve kuruluş temsilcileri ile ileri teknoloji üreticilerinin buluşacağı bu sempozyumda, akademik çalışmalar sunulup tartışılacak ve elde edilen sonuçlar ilgili çevrelere iletilecektir. Sempozyum bu boyutuyla,enerjinin üretim, iletim, dağıtım ve tüketim alanlarını kapsayan düzenleme ve uygulamalarının, yapılmasına da  katkı sağlayacaktır. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sempozyumun yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat