Özdilek

Güncel

''En iyi yaptığınız iş satıp savmak''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, Akmeşe ve civar köy muhtarları ile yemekte bir araya geldi. Ardından Tepebaşı ve Akmeşe Köy Kıraathanesinde köy sakinleriyle buluştu.

15 Şubat 2014 Saat: 14:23
''En iyi yaptığınız iş satıp savmak''
''En iyi yaptığınız iş satıp savmak''

Tarhan’a eski milletvekili ve belediye başkanı Hikmet Erenkaya da eşlik etti. Akmeşe’de sert açıklamalar yapan Tarhan, “Tankla tüfekle üzerime geliyorlar ama fark etmez. Bunların yaptığı işin satıp savmak olduğunu söylemekten vazgeçmeyeceğim” dedi.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, önceki akşam İzmit’e bağlı Sultaniye Köyü Muhtarı İrfan Aktaş’ın organize ettiği yemekli programda Akmeşe ve çevre köylerinden 18 köy muhtarıyla bir araya geldi. Programa Tarhan’ın yanı sıra CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, İl Yöneticileri, Asude Fırat Özkan, Müzeyyen Topçu Tan, Semra Başlak ve Selçuk Kurcan, İl SKM Sorumlusu Hasan Çelik, İl Genel Meclis Üyesi İsmet Kanık, belediye meclis üyesi adayları ve partililer katıldı. Muhtarlarla gerçekleşen organizasyonda 30 yeni üyeye üyelik rozeti de takıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı muhtarlarımızla buluşturup yörenin sorunlarını aktarmak için bu organizasyonu düzenlediğini belirten Sultaniye Köyü Muhtarı İrfan Aktaş, “ İl Genel Meclisinin köylüye verdiği tohum desteğinin son durumu ne olacak. İl Genel Meclisi kapatılıyor bu desteği belediye verecek mi? diye sordu. Akmeşe ve civar köylerdeki sulama göletinin bir an önce yapılmasını isteyen Aktaş, bölgede bulunan Toramanlar Sulama Göleti’nin basınçlı sisteme geçirilmesini istedi. Akmeşe yollarının dar ve virajlı olduğunu belirten Aktaş, “Bu yollarda çok fazla kaza meydana geliyor, yolların düzenlenmesini istiyoruz” dedi. Aktaş, konuşmasında ayrıca Akmeşe’ye hala doğalgaz gelmediğini, Akmeşe sakinlerinin de doğalgaz kullanmak istediklerini dile getirdi.

Sorunları büyük bir dikkatle dinleyen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan,  “Eğer demokrasinin gereğini yapmazsanız köylerimizi çok zor günler bekliyor” dedi. Kocaeli’ni rantçıların elinden almanın tek hayali olduğunu söyleyen Tarhan, “Kocaeli rantçıların siyasetiyle yönetiliyor. Buraya yeni bir proje yok ama ranta baktığınızda tek tek uygulanıyor. Kocaeli’nin o şirin beldelerini tek tek kapattılar. O dönem kapanmasın diye çok mücadele ettik. Arkasından büyükşehir yasasıyla köy tüzel kişiliğini kaldırdılar. Böyle bir yasayı kabul etmiyorum. Bunların ilk işi köy arazilerini belediyeye devretmek. Arkasında köy arazilerinin yüzde 40’ını ele geçirmek. Ama biz buna izin vermeyeceğiz” diyerek köyleri yok etme projesinin hayata geçirildiğini ama başaramayacaklarını söyledi.

Akmeşe Köyü’nde “Ak sizlersiniz, onlar Ak dediler kara çıktılar” diyen Tarhan, “Sizler Cumhuriyete her dönem sahip çıkmışsınız. Bundan sonra sorumluluğunuz daha ağır” dedi. “Tecrübeli ağabeylerimizle birlikte biz yönetime hazırız diyen Tarhan, “ Tanklarıyla tüfekleriyle de gelseler ben bunlara baş kaldırıyorum. Bunlar şimdiye kadar ne yapıldıysa hepsini ya sattılar ya da kapattılar. Bizler üretiyoruz onlar tüketiyorlar” diyerek iddialı olduklarını söyledi. Bu mücadelede köy sakinlerinden destek istedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat