Özdilek

Güncel

En büyük balığı tutmak için yarıştılar

KAMADER tarafından düzenlenen "7. Ulusal Turna Balığı Tutma Yarışması"nda tutulan balıklar ölçülendirildikten sonra, fotoğraflanarak gölete geri salındı, dereceye girenlere ödülleri verildi.

11 Mayıs 2014 Saat: 18:17
En büyük balığı tutmak için yarıştılar
En büyük balığı tutmak için yarıştılar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin (KAMADER) ve Kandıra Belediyesi'nin işbirliği ile Kandıra Kaymaz Göletİ'nde gerçekleştirilen ve 2 gün süren yarışmaya, 20 ilden 180 amatör balıkçı katıldı.

 

Yarışmaya aileleri ile gelen balıkçılar, etkinlik boyunca alanda kurdukları çadırlarda konakladı.

En büyük balık yakalama dalında turna balığında birinciliği İstanbul'dan Ömer Altıntaş elde etti.

En çok tatlısu levreği kategörisinde ise Kocaeli bölgesinden İsmail Dönerkaya birinci, Necati Serindere ikinci ve Ertuğrul Gündüz üçüncü oldu.

 

Yarışmada toplam 52 balık yakalandı. Tutulan balıklar ölçülendirildikten sonra, fotoğraflanarak gölete geri salındı. Dereceye girenlere olta takımı, kupa ve çeşitli ödüller verildi.

 

Ayrıca etkinlik kapsamında "Doğa, İnsan ve Balık" konulu fotoğraf yarışması düzenlendi.

KAMADER Başkanı Engin Uztürk, yaptığı açıklamada, yarışmanın adil şartlarda ve sportmence geçtiğini belirterek, kötü hava şartlarına rağmen katılımın yüksek olmasından ve yarışmada tutulan balıkların çok olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Uztürk, dernek olarak temiz bir doğa, balık türlerinin korunması, yaşatılması, bilinçli ve sürdürebilir avcılık için bu tür etkinlikler düzenlediklerini sözlerine ekledi.

 

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, KAMADER Başkanı Engin Uztürk, Kandıra belediye Belediye Başkanı Ünal Köken ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kesen tarafından verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat