Özdilek

Turizm

EMO’da Haznedaroğlu Büyük Farkla Kazandı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33
 

 

İki adayın kıyasıya yarıştığı EMO Kocaeli Şubesi 7. Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Avni Haznedaroğlu Ahmet Sözen’e büyük fark atarak başkanlığı kaptırmadı

 

 

 

2 bin 429 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu kongrede 620 üye oy kullandı. Çarşaf liste yöntemiyle gidilen seçimde 598 oy geçerli sayılırken 23 oy boş çıktı. Hasan Avni Haznedaroğlu 433 oyla rakibi Ahmet Sözen`e büyük fark atarak başkanlığı kaptırmadı


İKİ ADAY YARIŞTI
TMMOB`a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Kocaeli Şubesi`nin genel kurulu sona erdi. İki gün süren genel kurulun ilk gününde faaliyet raporları görüşülüp istişareler yapılırken TMMOB binasında başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Mevcut başkan Hasan Avni Haznedaroğlu ve eski oda başkanlardan Ahmet Sözen başkanlık için kıyasıya yarıştı. 2 bin 429 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede, 7 kişilik yönetim kurulu ve 3 kişilik denetleme kurulu çarşaf liste yöntemiyle seçildi. 49 kişiden oluşan üst kurul delegeleri ise blok liste yöntemiyle belirlendi.


KOMİSYON BAŞARILI DEĞİL
Genel kuruldu odanın siyasete bulaştırıldığı söylemleri gergin anlar yaşanmasına neden oldu. 2 dönem başkan yardımcılığı yapan, 2006-2008 yıllarında başkanlık görevini yürüten ve ‘Katılımcı Demokrat Mühendisler Grubu`nun başkan adayı olan Ahmet Sözen, EMO mevcut başkanının siyasi partilere yöneldiğini iddia etti. Sözen, “Bu odaya emek veren arkadaşlar küstürüldü. Biz tüm üyelere aynı mesafede hizmet etmeyi düşünüyoruz. Görev başına getirilen komisyonlar çok önemli. Komisyon üyeleri ne kadar iyi çalışıyorsa bu odanın da iyi çalıştığı anlamına gelir.

 

MÜCADELEYE DEVAM
Ama komisyon üyeleri başarılı değil. İktidar, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra artık odaları da kendi kontrolüne almaya çalışıyor. EMO`da mevcut dönem yönetiminin yaptığı hataları biz yapmak istemiyoruz ve küstürülen arkadaşlarımızı tekrar kazanmak istiyoruz. Odamızı siyasi partilerden uzak tutup, bağımsız olmak istiyoruz. Şu an ki yönetimin siyasi partilere yöneldiği duyumlarını alıyoruz. Kaybedecek olursak, mücadeleye devam edeceğiz.

 
 
 
GENÇLİĞİN DİNAMİZMİ
 Hatta bir sonraki dönemde de yine aynı yönetim listemle aday olmayı bile düşünürüm. Fakat seçilen yönetim aynı hatalarını kapatırsa biz de onlara sonuna kadar destek oluruz” şeklinde konuştu. 1 dönem yönetim kurulunda, 2 dönem yönetim yazı işleri ve 1 dönem de başkanlık görevini yürüten ‘Demokrat Mühendisler Grubu`nun adayı Hasan Avni Haznedaroğlu ise, “Temel felsefemiz, geçmişin deneyimiyle gençlerin dinamizmini buluşturmaktır. Ekibimizin her konuda üyeye yönelik çalışmaları var.

 
 
 
SİYASİ TEMASIMIZ YOK
 Seçimden önce yapılan genel kurula 250 delege geldi. Genel kurula katılan sivil toplum örgütleri, kurum amirleri gibi birçok destekçimiz, odamız hakkında olumlu düşüncelerini ve fikirlerini dile getirdi. Bağlı olduğumuz diğer şubelerle kesinlikle arayı açmadan ziyaretlerde bulunduk. Büyük küçük demeden çözüm üretme yolunda ilerledik. Ayrıca siyasi partilerle herhangi bir temasımız yok. Yapılan bu seçimde ise iddialıyız” dedi.

 


Oy Dağılımı şu şekilde oldu:

KAZANAN LİSTE
DEMOKRAT MÜHENDİSLER GRUBU YÖNETİM KURULU
Üst kurul delege listesi: 410 oy aldı.

Hasan Avni Haznedaroğlu (başkan): 433
Mehmet Fidan: 439
Özgür Yakışan: 412
Eralp Tekeli: 417
Özgül Güney: 408
Serkan Topal: 405
Kamil Erbay: 414

Denetleme kurulu;
Ethem Atalay Tercan: 411

Bülent Çetintaş: 417
Özgür Toraman: 413


KAYBEDEN LİSTE
KATILIMCI DEMOKRAT MÜHENDİSLER GRUBU YÖNETİM KURULU
Üst kurul delege listesi: 189 oy aldı.

Ahmet Sözen: 198
Necmi Cemal Özdemir: 173
Reha Ünüvar: 195
Sacettin Şekerci: 178
Abdullah Açer: 183
Kerem Gençtürk: 166
Kerim Çelikhan: 162

Denetleme kurulu:
Ali Sedat Kurt: 186

Hasan Doğancı: 184
Ekrem Ataman: 171

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat