Özdilek

Turizm

EMO Üye ve Kamu Yararına Mücadeleye Devam Edecek

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

EMO Kocaeli Şube basında çıkan açıklamalara üzerine bir açıklama yaptı.

Basın açıklaması şöyle:

 

            Geçtiğimiz günlerde basında çıkan Elektrik Mühendisleri Odası ve Kocaeli Şubesi hakkında gerçeği yansıtmayan, tamamen kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalara karşın, üyelerimizi ve kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

 

            Bilindiği üzere odamız; yasa ve yönetmeliklerle belirlenen yetkiler çerçevesinde, meslek alanı içerisindeki tüm konularda kamu yararına denetim ve düzenleme yapma yetkisine sahip bir kurumdur.

           

            EMO Kocaeli Şube işçi sağlığı, iş güvenliği, halk sağlığı alanlarında denetimler yaparak kamu yararının ve üyesinin haklarının korunmasını sağlamak amaçlı bölgesinde bulunan Elektrik Dağıtım Şirketleri (SEDAŞ, Başkent EDAŞ), Belediyeler, Üniversiteler, diğer kamu kurumları ve özel kurumlarla ikili protokoller yapılmaktadır. SEDAŞ ile yapılan protokolde yer alan geçici kabuller için istenen, topraklama ölçüm hizmetinin Odamız tarafından organize edilmesi isteğinin temel sebebi ; işi yapanın ve denetleyenin aynı kişi olmasının yaratacağı sakıncalardır. Yapılan işlem üyeyle rekabet doğuracak bir ticari faaliyet olmayıp tamamen kamusal denetim faaliyetidir.

 

Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi (MİSEM) 2004 yılında çalışmalarına başlamıştır.

Şubemiz MİSEM eğitimlerine Meslektaşlarımızın ihtiyaç duyduğu konularda ve teknolojik alanlarda eğitimlerin verilmesi amacına karşı çıkmamış, bazı uygulamalarına EMO disiplini içinde, karşı olma görüşünü de hala devam ettirmektedir. Şube Yönetim Kurullarının farklı düşünmesi mevcut yönetmelikleri uygulamama hakkı yaratmaz.

 

Şubemiz tarafından yapılan mesleki denetim sayısı 2007 yılında 2.920 iken 2011 sonunda üç katından fazla bir artışla 9.904’e çıkmış bulunmaktadır. Yüksek Gerilim İşletme sorumlusu sayılarımızda 2007 yılında 320 iken 2011 yılında 888 ve 2012’nin ilk 7 aylık döneminde daha şimdiden 976’ya yükselmiş durumdadır. Rakamlardan da görüleceği gibi mesleki denetim yapılmıyor açıklamasının ne derece yalan ve yanıltıcı bir açıklama olduğu açıktır.

 

            Katılımcı Demokrat Mühendisler adına biri 4.dönem Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış diğeri Şubede ücretli teknik görevli olarak çalışmış üyelerimiz tarafından basına TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası ve Kocaeli Şubesini kişisel çıkarları uğruna karalamak amaçlı gerçek dışı beyanlar verilmiştir. Oysaki söz konusu üyelerimiz odanın tüm kurullarında doğru yada yanlış bu taleplerini özgürce dile getirebilirler ve sorularının doğru cevaplarını yerinde öğrenebilirlerdi. Kendi çıkarları uğruna bu yolu tercih etmemeleri odanın tüzük ve yönetmeliklerinden ne kadar habersiz olduklarını bir kez daha göstermiştir. Yönetimi kişisel çıkarları uğruna ele geçirmek için yapılan bu girişim 7. Dönem Şube seçimlerinde üyeden ne kadar destek bulduysa bundan sonraki dönemlerde de üyeden o oranda destek bulacaktır.

 

            Elektrik Mühendisleri Odası kurulduğundan bu yana içeriden ve dışarıdan, değişik çıkar gruplarının ve iktidarların saldırısına uğramış, bu saldırılar günümüzde de artarak devam etmektedir. Tüm bunlara karşı Odamız; doğrudan, emekten, demokrasiden, kamu yararından yana duruşundan asla taviz vermemiştir, bundan sonra da vermeyecektir. İlgili şahıslar hakkında iç hukuk işletilecektir.

 

Elektrik Mühendisleri Odası 

                                                                                  Kocaeli Şubesi 
                                                                                                   7. Dönem Yönetim Kurulu

                                                                             29.07.2012

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat