Güncel

EMO: ÖLÜMLERİ DURDURUN!

Elektirik Mühendisler odası Kocaeli subesi yaptığı basın açıklamasında,cezaevlerinde yapılan açlık grevlerinin sonlandırılmasını istiyor.

31 Ekim 2012 Saat: 23:29
EMO: ÖLÜMLERİ DURDURUN!
EMO: ÖLÜMLERİ DURDURUN!

Cezaevlerinde, "anadilde eğitim, anadilde savunma hakkı ve Öcalan‘a uygulanan tecridin kaldırılması" talebiyle yaklaşık 800 kişinin yürüttüğü açlık grevleri bugün 50. güne ulaşmıştır. Açlık grevinde insan hayatı açısından kritik nokta geçilmiştir. Bundan sonrası ölümlere göz yumulması anlamına gelecektir.

Yaşam hakkı, en temel insan hakkıdır. Taleplerini dile getirmek için bedenlerini ortaya koyan insanlara karşı duyarsız ve aşağılayıcı bir dil kullanmanın ne açlık grevindeki insanlara, ne topluma ne de Kürt sorununun çözümüne bir fayda sağlamadığı ve sağlamayacağı açıktır. Siyasal iktidarı bir an evvel gerekli diyalog ve çözüm ortamının sağlanması için çalışmaya davet ediyoruz.

Göz göre göre gelmekte olan ölümlere karşı gerçekleştirilen protesto gösterilerine yapılan sert müdahaleleri kınıyoruz. Cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerine karşı yapılacak tecrit ve benzeri şiddet içeren müdahalelerin de çözüm getirmeyeceği konusunda siyasal iktidarı uyarıyoruz. 2000 yılında yapılan, adı ironik biçimde "Hayata Dönüş" olan operasyonlarda yaşamını yitiren 32 insanın acısını bu toplumun hala yüreğinde taşıdığını hatırlatıyor, siyasal iktidarı insani bir sorumluluk içinde davranmaya davet ediyoruz. Bir an evvel barışçıl çözüm ortamı yaratılması için demokratik kitle örgütlerinin arabuluculuk çağrılarına olumlu yanıt verilmelidir.

TMMOB
ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
KOCAELİ ŞUBESİ
7. DÖNEM YÖNETİM KURULU

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat