Özdilek

Güncel

EMO,Katliamları durdurun!

Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli şubesi basın açıklaması yaparak katliamların durdurulmasını istedi.

19 Şubat 2016 Saat: 23:17
EMO,Katliamları durdurun!
EMO,Katliamları durdurun!

Ülkemiz dün Başkent`te yaşanan saldırı ile bir kez daha derinden sarsılmıştır. Ankara`nın resmi kurumlarının yer aldığı bölgede gerçekleştirilen terör eyleminde yaşamını yitiren yurttaşlarımızın yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı; yaralılara acil şifalar diliyoruz.  

 Ankara`da yapılan saldırının arkasındaki güçlere ilişkin çok farklı iddialar gündemdedir. Arkasında hangi güç yer alırsa alsın, insanları hedef alan terör eylemlerinin haklı hiçbir nedeni olamaz. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

 Ülkemiz adım adım savaş bataklığının içine çekilmiştir. Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ankara, tekrar Diyarbakır ve Sultanahmet`in ardından Ankara yeniden büyük bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır. Bu saldırıların arkasındaki güçlere ilişkin gerekli önlemlerin alınmamış olduğu ortadadır.

 İktidarın uyguladığı politikalar, ülkemizi açık bir savaş alanı haline getirmiş; her türlü teröre kapı açmıştır. Herkese kafa tutan, herkesle çekişen, kavgacı bir üslup ve nefret diliyle örülü açıklamalar, yalnızca toplumumuzu kutuplaştırmakla kalmamış; bugün içine düşürüldüğümüz kan, acı ve gözyaşı taşıyan katliam ortamını yaratmıştır. Ankara`nın merkezinde, güvenliğin en üst düzeyde olması gereken bölgenin saldırının adresi seçilmesi pek çok soru işaretini akla getirmektedir. 

 Ortadoğu`daki savaş artık Türkiye`yi sarmıştır. Bu savaşın can yakıcılığı güvenlik zafiyetleriyle Ankara`nın kalbine varmıştır. Türkiye`de bombalı araçların, canlı intihar bombacılarının dolaştığı iddiaları halkımızdaki korku ve endişeyi artırmaktadır.

 Bir devletin en temel görevi olan can güvenliğini sağlayamayan iktidar, sorumluluğunun gereğini yerine getirmelidir. İçişleri Bakanı, Ankara Valisi başta olmak üzere görevlerini yerine getirmeyen yetkililerdir.

 

Çatışma ve gerilimin yayılmasını hedefleyen terör eylemlerinin yeni çatışmaların kaynağı olmaması için çaba gösterilmelidir. Şiddet şiddeti doğurmaktadır. Ülkemizin günü birlik siyasal çıkar peşinde savaş ortamına çekilmesine mutlaka karşı durulmalıdır.

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASIKOCAELİ ŞUBESİ9. DÖNEM YÖNETİM KURULU

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat