Özdilek

Ekonomi

EMO’dan Önemli Sempozyum

EMO Kocaeli şubesi tarafında düzenlenen,ATEX (Parlayıcı Ve Patlayıcı Ortamlarda Güvenlik) Sempozyumu etkinliği başlıyor.

21 Eylül 2013 Saat: 14:32
EMO’dan Önemli Sempozyum
EMO’dan Önemli Sempozyum

    İlki 2011 yılında gerçekleştirilen ATEX (Parlayıcı Ve Patlayıcı Ortamlarda Güvenlik) Sempozyumu etkinliğinin ikincisi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK), Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK),Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO)‘ nun desteği ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası‘nın ev sahipliğinde 26-27-28 Eylül 2013 tarihinde TSE Gebze Kampüsü‘nde düzenlenecektir.

     Sempozyumda Parlayıcı ve Patlayıcı ortamlarla ilgili olarak ulusal ve uluslararası mevzuat uygulamaları, personel eğitimi, iş ve işçi sağlığı güvenliği, kamusal denetim, ürün belgelendirme konuları yer alacaktır. Sempozyumun amacı; bu alandaki sektörlerde çalışan, üreticiler, ürün geliştiren, ürün kullanıcıları, denetim sürecinde yer alanlar ile mevzuat yapıcılarını bir araya getirmektir.

Sempozyumda EMO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avni Haznedaroğlu’nun yöneteceği “ATEX ve Türk Sanayiindeki Durumu” başlıklı panelin yanı sıra 4 farklı oturumda 15 bilimsel bildiri ile 2 çağrılı bildiri sunulacaktır.

      Sempozyum açılış konuşmaları ile başlayacak.Ardından konuk olarak çağrılan Almanya Ulusal Ölçüm Enstitüsü (PTB) Temsilcisi UweKlausmeyer "ATEX Yönetmeliklerinde Geleceğe Bakış" konulu sunumunu yapacak. Yine konuk olarak davet edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emekli İş Başmüfettişi Özlem Özkılıç da "SEVESO II (COMAH) Direktifi ve ARAMIS Büyük Endüstriyel Kazaları Önleme Risk Değerlendirme Metedolojisi" konulu sunumuyla sempozyuma katkı sağlayacaktır.

         İkinci gün çalışmalar, "94/9/AT ATEX Direktifi" başlıklı ilk oturumla başlayacak. Öğle yemeğinin ardından ise "99/92/AT ATEX Direktifi" ve "Tesislerde Projelendirme ve Ruhsat İşlemleri" başlıklı iki oturum daha gerçekleştirilecektir.

Etkinliğin üçüncü günü olan 28 Eylül Cumartesi günü sabahtan "Muhtemel Patlayıcı Ortamlarda Güvenlik Önlemleri, Denetim, İş Kazaları ve Kaza İstatistikleri" başlıklı son oturum yapılacak. Öğleden sonra düzenlenecek olan "ATEX ve Türk Sanayiindeki Durumu" başlıklı panelle sempozyum çalışmaları tamamlanacaktır.

       Sempozyum, parlayıcı ve patlayıcı ortamlardaki idari ve teknik uygulama eksikliklerinin belirlenmesine, çözüm önerileri getirilmesine, mevzuatın uygulanmasında karşılaşılan güçlüklerin tartışılmasına, deneyimlerin paylaşılmasına,  teknik ve bilimsel gelişmelerin geniş kitlelere aktarılmasına, araştırmacıların,  işletmecilerin, firma temsilcilerinin, sivil toplum örgütlerinin ve yönetici çevrelerinin aynı platformda buluşmasına, çalışanların toplumun ve çevrenin güvenliğinin arttırılmasına fayda sağlayacak bilgilerin sunulmasına olanak verecektir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat