Teknoloji

EMO, Bölgemizdeki Elektrik Kesinti ve Arızaları Bilgilendirdi

EMO’nun yapmış olduğu basın açıklamasında Günah keçisi aramak gerekiyorsa AKP ve ona destek veren yerel idarelerin olduğunu vurguladılar

8 Ocak 2015 Saat: 17:55
EMO, Bölgemizdeki Elektrik Kesinti ve Arızaları Bilgilendirdi
EMO, Bölgemizdeki Elektrik Kesinti ve Arızaları Bilgilendirdi

Basın açıklaması şöyle:

Bugün son günlerde ilimizde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için toplanmış bulunuyoruz.

Elektrik Mühendisleri Odası olarak yıllardır Elektriğin bir insan hakkı olduğunu ve her bir bireyin bu haktan kesintisiz ve kaliteli olarak yararlanması gerektiğini ve bu hizmeti de ancak kamunun vermesi gerektiğini hep savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz.

Mevcut iktidar ve ona bağlı yerel idareler özelleştirmenin ucuzluk ve kalite getireceği konusundaki açıklamaları ve maalesef halkımızın da buna inanması sonucu bu noktaya gelmiş bulunuyoruz. İlimizde ki ve Ülkemizde ki tüm dağıtım şirketleri özelleşti. Sonuçları görmek ve yorumlamak için uzman olmaya gerek yoktur. Elektrik fiyatlarına peş peşe gelen zamlar ve yaşanan kesintiler. Bunun sonucu çok sayıda vatandaşımız mağdur olmuş elektriksiz kalmış durumdadır.

Günah keçisi aramak gerekiyorsa bunun sorumlusu öncelikle AKP hükümeti ve ona destek veren yerel idarelerdir.

Yaşanan sorunlara geldiğimizde tabi ki bu kesintilerde SEDAŞ’ ın da payı söz konusudur. Elektrik Arıza kısmı dağıtım şirketleri için sadece gider olan ve mümkün olduğunca az yatırım yapılan az personel bulundurulan bir alandır. Maalesef SEDAŞ’ta da aynı sıkıntı vardır. Özellikle yaptığımız araştırmalardan gelen bilgilerden Arıza bakım ekiplerinin hem araç ekipman hemde personel olarak böyle bir iklimsel durumda bu işin altından kalkmasının mümkün olmadığını göstermiştir. İlk iki gün yaşanan sıkıntıları diğer birimlerden kaydırılan ekipler ve taşeron firmalardan sağlanan destek ile yavaş yavaş aşmaya başlamışlardır. Tabiki gece gündüz elektrik arızalarının önüne geçmek için çalışan meslektaşlarımızı ve işçi kardeşlerimizi de gösterdikleri gayretlerden dolayı da ayrıca takdir ediyoruz. SEDAŞ,  işi bilen yetişmiş personelini maalesef düşük maaş politikası ve kötü çalışma şartları nedeniyle sürekli kaybetmekte ve yerine gelen personelinde tecrübe kazanması ve arızalara müdahale süresi uzamaktadır. SEDAŞ, olaya sadece bir ticari faaliyet olarak bakmadan bir hizmet anlayışı içinde çalışmadığı sürece bu sorunların üstesinden gelmesi pek mümkün gözükmemektedir.

Kış koşullarının kötü geçmesi yağan yoğun kar yağışı, kapanan yollar ve belediyelerin maalesef müdahalesinin yetersiz kalması arıza yapan birçok noktaya SEDAŞ ekiplerinin ulaşımını da güçleştirmiştir. Bu konuda belediyelerde bu kesintilerden üzerine düşeni almak zorundadır. Sadece SEDAŞ’ı suçlayarak özellikle Büyükşehir Belediyesi bu sorumluluktan kurtulamaz.

Evlerinde ve işyerlerinde elektronik cihazları zarar gören vatandaşlar konu ile ilgili olarak servis raporu düzenleterek SEDAŞ’a zararlarının tazmini için başvuru yapabilirler, SEDAŞ’tan olumlu sonuç alamazlarsa bağlı bulundukları ilçe Tüketici Hakem Heyetine başvurarak zararlarının tazminini isteyebilirler.

Elektrik Mühendisleri Odası

Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat