Özdilek

Güncel

EMİRDER’i kapattılar yenisini kuruyorlar

Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Dayanışma Derneği kapandı. 3 yıldır özellikle başörtüsüne özgürlük konusunda açıklamalar yapan dernek üyeleri, İnsan Hakları Savunucuları Derneği’ni kurmak için başvurdu.

22 Mart 2013 Saat: 23:33
EMİRDER’i kapattılar yenisini kuruyorlar
EMİRDER’i kapattılar yenisini kuruyorlar
ALİ Akbaş’ın başkanlığını yaptığı ve kısa adı EMİRDER olan Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Dayanışma Derneği kendisini kapatma kararı aldı. Her hafta özellikle Başörtüsüne Özgürlük konusunda açıklamalarda bulunan derneğin son açıklaması Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleştirildi. Açıklama yapan EMİRDER Başkanı Ali Akbaş, EMİRDER’in kapatıldığını ve İnsan Hakları Savunucuları Derneği adı altında çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. 

ULUSAL DERNEK OLDUK
2010 yılından beri insan hakları alanında faaliyet gösterdikleri EMİRDER’in son açıklamasını yaptıklarını belirten Akbaş, “3 senelik dönemde yaptığımız cesur açıklamalara gerek Türkiye’de gerek dünyada çok yankı uyandırdı. Bizimle çalışmak isteyen bir çok talipler oldu. Fakat yerel bir dernek olarak çalışmamız buna hep maniydi. Artık 3 yılın sonunda yerel bazda yapılan fakat etkisi ulusal bazda olan ekibimizin faaliyetlerini yeni bir dernek çatısı altında sürdürme kararı verdik” dedi.

MEYDANLARDA OLACAĞIZ
Dernekler masasına yeni dernek ile ilgili olarak başvuru yaptıklarını belirten Akbaş, “Önümüzdeki hafta yeni dernekle ilgili çalışmalarımıza başlayacağız. Yeni derneğin adı İnsan Hakları Savunucuları Derneği olacak. Ayrıca ulusal ve uluslar arası birçok platformda İnsan Hakları Savunucuları Derneği altında çalışmalarımız sürecek. Biz, insan haklarını İslami ilkeler çerçevesinde savunan bir ekibiz. Bu konuda zerre taviz vermeden yine alanlarda ama yeni isimle olacağız” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat