Özdilek

Siyaset

EMEP, İnsanca bir yaşam istiyoruz

EMEP: 'İnsanca bir yaşam istiyoruz' talebini birlikte haykırmaya çağırıyoruz

16 Aralık 2021 Saat: 23:06
EMEP, İnsanca bir yaşam istiyoruz
EMEP, İnsanca bir yaşam istiyoruz


EMEP, İnsanca bir yaşam istiyoruz
Emek Partisi'nin "Zamlara yoksulluğa hayır, insanca yaşam istiyoruz!" çağrısıyla gerçekleştirmek istediği mitinge izin verilmemişti. Gebze Kaymakamı ile yapılan görüşmenin ardından konuşan Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "Anlaşılan o dur ki, iktidar emekçilerin biriken hoşnutsuzluk ve öfkesini sokaklarda dile getirilmesini istemiyor ve fiili OHAL uyguluyor. Bizler tüm bu uygulamalara karşı Kocaelili emekçileri 26 Aralık Pazar günü saat 14.00'te Gebze Kent Meydanı'nda buluşmaya, 'İnsanca bir yaşam istiyoruz' talebini birlikte haykıymaya çağırıyoruz" dedi.

"B yapıldı  gu aland daha önce defalarca miting yapıldı"
Daha önce defalarca miting ve eylemlerin yapıldığı Gebze Kent Meydanı'nın belirlenen miting alanları içerisinde olmadığı gerekçesiyle reddedildiğini belirten Erkan, "26 Aralık Pazar günü 'Zamlara yoksulluğa hayır, insanca yaşam istiyoruz!' sloganıyla Gebze Kent Meydanı'nda gerçekleştirmek istediğimiz mitinge dair başvurumuz, meydanın miting alanları içerisinde olmadığı gerekçesiyle reddedilmişti. Bu sabah Gebze İlçe Başkanımız Yusuf Akar ile beraber, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ile bir görüşme gerçekleştirdik. Daha önceleri partimizin ve hatta başka parti ve sendikaların da mitingler gerçekleştirdiği, tüm 1 Mayıs'ların bu alanda kutlandığını hatırlatarak talebimizi yineledik. Kaymakam bey, bu yılın nisan ayında Mevlana Kapalı Pazar Alanının kaymakamlık tarafından miting alanı olarak belirlendiğini ifade ederek talebimizi reddetti" dedi.  

"Fiili  OHAL uygulanıyor"  
OHAL tartışmalarının sürdüğü bir dönemde iktidarın bu yasaklarla OHAL'i fiili olarak uyguladığını söyleyen Erkan, "Antalya ve Dersim'de emek ve demokrasi güçlerinin yine benzer taleplerle gerçekleştirmek istediği mitingler de yasaklandı. Ekonomik gelişmelere dair OHAL tartışmalarının sürdüğü bir atmosferde 'Zamlara ve yoksulluğa hayır' diyen mitinglerin yasaklanması tesadüf olmasa gerek. Anlaşılan o dur ki, iktidar emekçilerin biriken hoşnutsuzluk ve öfkesini sokaklarda dile getirilmesini istemiyor ve fiili OHAL uyguluyor. Doların 15 lirayı geçtiği bir Türkiye tablosunda emekçilerin her geçen gün daha da yoksullaştığı koşullarda 'zamlara ve yoksulluğa hayır' demek iktidarın ekonomi politikalarına itiraz etmek, hem meşrudur, hem de haklıdır. Emek Partisi olarak, tüm Kocaelili emekçileri 26 Aralık Pazar günü saat 14.00'te Gebze Kent Meydanı'nda buluşmaya, 'İnsanca bir yaşam istiyoruz' talebini birlikte haykıymaya çağırıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat