Özdilek

Ekonomi

EMEP Gebze, Milyonlarca emekçi sefalet koşullarına mahkûm edildi

EMEP Gebze İlçe Örgütü, son günlerde gelen zamları ve artan vergi oranlarını protesto etti.

19 Temmuz 2023 Saat: 08:50
EMEP Gebze, Milyonlarca emekçi sefalet koşullarına mahkûm edildi
EMEP Gebze, Milyonlarca emekçi sefalet koşullarına mahkûm edildi

EMEP Gebze, Milyonlarca emekçi sefalet koşullarına mahkûm edildi

Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Örgütü; döviz kurundaki yükseliş, akaryakıta ve ekmeğe gelen zamlar ile artan vergi oranlarına dair basın açıklaması gerçekleştirdi.  
Seçimlerden sonra başlayan zam yağmurunun 15 Temmuz gecesi yapılan akaryakıt zamlarıyla emekçilerin başına yağan doluya dönüştüğünü belirten EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, "Akaryakıta bir gecede yapılan yaklaşık 7 lira zam elbette mazot, LPG ve benzinle sınırlı kalmayacaktır. Bu zam halkın günlük ihtiyaç maddelerine doğrudan yansıyacaktır. Kentimizde ekmeğe zam geldi bile, ulaşıma da yüzde 100 zam isteniyor. Bu zamlarla işçi ve emekçiler daha yaşanamaz hale gelecektir" dedi. 
"Sefalet koşulları"  
"Temel tüketim mallarına yapılan zamlar, KDV artışları, MTV gibi katlamalı vergi salmaları ve peşinden gelen bu devasa akaryakıt zammı halkın yoksulluğunu çok daha derinleştirecektir" diyen Akar, "Asgari ücrete yapılan zam, seçim öncesi üstü tamamlanarak 7500 liraya yükseltilen emekli aylıklarına, kök aylıkları esas alınarak yapılan yüzde 25 zammın gerçekte zam yapılmamış olması da dikkate alındığında milyonlarca yurttaş aileleriyle birlikte sefalet koşullarına mahkûm edilmiştir.  Bu zamların arkası kesilmeyecektir. Çünkü iktidar uluslararası sermayeye teşvik ve ülkeyi ucuz emek cenneti olarak pazarlamaktadır. KDV, ÖTV gibi vergi yükleri halkın sırtına yıkılırken patronlara vergi istisnaları, teşvikler, ihale ayrıcalıkları, sermayenin sigorta primi yükünü üstlenme gibi pek çok istisna uygulamalarla sermaye ihya edilmiştir ve edilmektedir" ifadelerini kullandı. 
"İnsanca yaşanacak bir ücret "
Gebze'de hali hazırda süren 2 grevin olduğunu belirten Akar, "Bölgemizde 2 grev sürüyor. İşçiler insanca yaşayacak bir ücret için mücadele ediyor. İktidar ise sermayeye teşvik üzerine teşvik verirken ülkeyi ucuz emek cenneti olarak pazarlamaktadır. Zenginlerden servet vergisi almak yerine, temel tüketim maddelerine getirilen vergi zamlarıyla, iktidar hangi sınıfın tarafında olduğunu bir kez daha göstermiştir. 'Gabar’da petrol, Karadeniz’de gaz bulundu' deyip enerjinin ucuzlayacağını müjdeleyenlerin yaptıkları ortada: Her şeye zam! Her üründe KDV’yi artırmakla yetinmemişler gibi son torba yasayla Erdoğan’a ÖTV’yi 5 kata kadar artırma yetkisi verildi ve o da elini titretmedi. Kimsenin gözünün yaşına bakmadan doğal gazda ÖTV’ye yüzde 225 zam yaptı. ÖTV artışının ardından benzinle motorinin litresi yaklaşık 7 TL zamlandı" dedi. 
"Kazanmanın tek yolu birleşmek" 
Halkın bu yükü taşımak zorunda olmadığını vurgulayan Akar, "Yapılan zamların geri alınması, asgari ücret dahil çalışan ücretleri ve emekli aylıkları zamlarının yeniden düzenlenmesi ve insanca yaşanacak çalışma ve ücret koşullarının sağlanması için bulunduğumuz her yerde sesimizi yükseltelim, emek ve demokrasi güçleri olarak, halk güçleri olarak taleplerimizi birleştirerek mücadeleyi büyütelim. Mücadele etmedikçe bizi daha fazla yoksulluk ve sefalet bekliyor. Yoksulluğa ve sefalete dur demek için emekçi halkımızı mücadeleye, hayatı durdurmaya çağırıyoruz. Sermaye düzeninin siyasetini yapan AKP iktidarının emekçiler için, halk için adım atması söz konusu bile olmaz, kazanmanın tek yolu birleşmek ve mücadele etmektir" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat