Özdilek

Siyaset

Emel Sayın’dan Kadınlar Özel Konser

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

          8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlediği etkinlikle coşkuyla kutlandı. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte Emel Sayın en güzel şarkılarını söylerken İkbal Gürpınar sunumu ve şiirleriyle programa renk kattı. Programa katılan ve spor salonunu tamamen dolduran Kocaelili kadınlar Emel Sayın’la birlikte söyledikleri şarkılarla doyasıya eğlendi.

 

YILIN KADINI ESMA DENİZ

Programa Kocaelililerin yanı sıra kent protokolünün eşleri de hazır bulunurken ilerlemiş yaşına rağmen hayattan kopmayan ve KO-MEK kurslarına katılarak kendini geliştiren Esma Deniz (70) ‘Yılın Kadını’ ödülüne layık görülerek plaketle ödüllendirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Ersin Yazıcı ve Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın tarafından Emel Sayın ile İkbal Gürpınar’a plaket ve çiçek takdim ederken hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

TÜM DÜNYADA KUTLANIYOR

Programda konuşan ve Kocaelililerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, “Bu anlamlı günde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kadınlar günü,1977 yılından bu yana tüm dünyada anılıyor. Bu günün varlık sebebi, çok elim ve üzücü bir olaydır esasen. 1857 yılında New York’ta, daha iyi çalışma koşulları için yapılan bir protesto gösterisinde çoğunluğu kadın 129 işçi yaşamını yitirdi. Maalesef, bu bir kaza değildi” dedi.

 

KADINLARIN YAŞAM ALANI DARALTILIYOR

Bazı bâtıl inançlar ve yanlış düşünceler sonucu kadınların sosyal yaşam alanının daraltıldığını vurgulayan Başkan Vekili Şeker, “Bazı taassup düşünceleri, maalesef, bugün de varlığını koruyor. Oysa biz, cenneti annelerin ayağı altına sermiş bir medeniyetin sahibiyiz. Bu medeniyet, kadını baş tacı etmiş bir medeniyettir. Geçmişten bugüne tarihimiz incelendiğinde kadına verilen değerin günümüzün çok ötesinde olduğunu görebiliriz. Bu anlamda, medeniyetimizin hakkını da teslim etmeli, bugün de aynı anlayış ve şuurla hareket etmeliyiz.

 

KADIN HER ŞEYİ GÜZELLEŞTİRİYOR

Olumsuz şartları izole etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunu yaparken de kadınlarımızla omuz omuza veriyoruz. Benim gördüğüm ve emin olduğumu bir şey var ki, bugün Türkiye’de yaşanan güzel gelişmelerde kadınlarımızın çok büyük emeği, çok büyük desteği var. Kadının yaradılışında büyütmek ve güzelleştirmek vardır. Kadın eli neye değse o değişiyor, gelişiyor ve güzelleşiyor” şeklinde konuştu.

 

KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Şeker, son olarak şunları söyledi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bizlerin yanında olan kıymetli sanatçı dostlarıma ve siz sevgili hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat