Özdilek

Güncel

Emeklilerden tepki

DİSK/Emekli-Sen Gebze Şubesi TBMM'den geçen 2013 yılı bütçesi ile ilgili olarak yaptıkları basın açıklamasıyla protesto ettiler

3 Ocak 2013 Saat: 14:12
Emeklilerden tepki
Emeklilerden tepki

DİSK/Emekli-Sen Gebze Şubesi TBMM’den geçen 2013 yılı bütçesi ile ilgili olarak yaptıkları basın açıklamasıyla protesto ettiler. Sendika başkanı Cemil Yüksek yaptığı basın açıklamasında 2013 yılı bütçesinin savaş, faiz ve talan bütçesi olduğunu söyledi.

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Geçtiğimiz cumartesi günü Gebze Yeniçarşı girişinde bir araya gelen sendika üyeleri Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, Bilkar Başkanı Serdar Dikkatli, DİSK-Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın ve emekliler destek oldu. Grup adına basın açıklamasını DİSK/ Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek yaptı. 2013 yılı bütçesinin emeklilere birşey getirmediğini ifade eden Cemil Yüksek, “2013 yılı bütçesi savaş, rant, faiz ve talan bütçesidir. Biz emekliler olarak ülke kaynaklarının sermayeye peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacağız. Emeklisinin fazla aylık aldığını söyleyen, öğrencisini coplayan, rektörünün kulağını çeken, çiftçisine "Anam da al git!" diyen, asgari ücretlisine "Kırk katır mi kırk satır mı istersin?" yaklaşımında bulunan bu siyasi iktidara biz emekliler ve ilk seçimde ödül vereceğiz”dedi.

“HAKKIMIZ OLANI TALEP EDİYORUZ”

Hükümeti bir kez daha uyardıklarını belirten Yüksek, “Derhal sendika ve statü yasasını çıkarın. Emeklilerin kredi ve kredi kartı borçlarını siliniz. Emekli-Sen temsilcileriyle oturup toplu sözleşme yapınız. Biz dilenmiyoruz, sizden lütuf beklemiyoruz. Hakkımız olanı talep ediyoruz. Emekliler olarak bu ülkeye yıllarca hizmet verdik. Emekliliğimizde insanca yaşamak istiyoruz. Tüm emeklileri sendikamıza üye olmaya ve haklı mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat