Özdilek

Ekonomi

Emeklilerden maaş isyanı

Yürüyüş Yolu üzerinde bir araya gelen emekliler, emekli maaşları zammının enflasyon rakamlarının altında kaldığını belirterek hükümeti eleştirdi.

30 Haziran 2014 Saat: 17:23
Emeklilerden maaş isyanı
Emeklilerden maaş isyanı

İzmit Yürüyüş Yolu üzerinde Emekliler Haftası nedeniyle bir araya gelen Emekli-Sen üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla hükümetin temmuz ayı için kendilerine ön gördüğü zam miktarını eleştirdi. Yüzde 3.27 olarak ön görülen zammın enflasyon rakamlarının altında olduğuna işaret eden emekliler, açıklama boyunca hükümeti eleştirdi. AKP aleyhine sloganların atıldığı açıklamada, Türkiye’deki emeklilerin sefalete mahkum bırakıldığı vurgulandı.


AÇLIK SINIRINDA
Emekliler adına basın açıklamasını yapan Emekli-Sen Derince Şube Başkanı Kasım Erben, Türkiye’deki emeklilerin yüzde 75’nin açlık sınırının altında yaşadığını söyledi. Erben, “11 milyon emekli ile emekli dul ve yetimleri mağdur olmaktadır. Mayıs ayı sonu itibariyle yılın ilk 5 aylık dönemi için açıklanan TÜFE artış oranı, yılın ilk altı ayı için verilmiş yüzde 3.27 oranını aşarak yüzde 5.38 olmuştur. Emeklilerin maaşları da ekonomik bozulmanın yol açtığı yüksek enflasyondan dolayı gerilemektedir” dedi.


SEFALETE MAHKUM
Açıklamasının devamında hükümetinin politikaları nedeniyle emeklilerin sefalete mahkum bırakıldığını yineleyen Erben, şunları kaydetti: “Uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalarla, milyonlarca emekli, dul ve yetimi sefalete mahkum etmesine rağmen, arkasına aldığı medya desteği ile insanları yarattığı sanal istikrarla kandırmaya devam eden iktidarın politikalarını teşhir etmek ve emeklilerin mağduriyetini kamuoyuna duyurmak amacıyla, AKP Hükümeti’nin emeklileri sefalete sürükleyen politika ve uygulamalarını protesto ediyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat