Özdilek

Ekonomi

Emekliler “İnsanca yaşamak için” imza topladı

Emekli-Sen üyeleri dün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ulaştırmak üzere, emeklilerin taleplerinin hayata geçmesini istemiyle, imza topladı.

10 Kasım 2013 Saat: 11:20
Emekliler “İnsanca yaşamak için” imza topladı
Emekliler “İnsanca yaşamak için” imza topladı

İzmit yürüyüş yolunda açılan masaya gelen vatandaşlar attıkları imzalarla Emekli-Sen’e destek verdi. Eyleme, Emekli Sen Genel Sekreteri Halit Kanıyaş, Emekli Sen Marmara Temsilcisi İsmet Tunaboylu, CHP İl Genel Sekreteri Cihat Altunyuva, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Özen ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ile Sendika temsilcileri katıldı.

 

Aynı anda 81 ilde toplanan imza kampanyasında emeklilerin talepleri arasında başta bankaları kestiği promosyonların kaldırılması, en düşük emekli maaşının 2 bin TL olması, hastanelerdeki para kesintilerine son verilmesi, çalışan emeklilerden sosyal güvenlik destek primi alınmasına son verilmesi ve eğitimin her aşamasının parasız olması yer aldı.

EMEKLİLERİN TALEPLERİNİ SIRALADI

Yürüyüş yolu üzerinde imza toplayan emekliler sık sık, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” ve “İnsanca yaşamak istiyoruz” şeklinde sloganlar attı. Yürüyüş Yolu’ndaki vatandaşlara bildiri de dağıtıldı.  Emekli-Sen’de basın açıklamasını Şube yönetim kurulu adına Hamzet Irmak yaptı. “Bildiğiniz gibi sendika olarak banka promosyonlarının emeklilere verilmesi  için uzun süredir çalışmalar yapmaktayız” diyen Irmak “Emekliliğin birikmiş emeği üstünde tasavvufunu kullanan devlet bizim muhatabımızdır. İnsan gibi yaşamak bir insanlık hakkıdır. Emeklerini insanca yaşatma gayreti içinde olan devlet ancak o zaman bir sosyal devlettir” sözleriyle taleplerini dile getirdi. Irmak, emeklilerin taleplerini şöyle sıraladı: “Emeklilere her türlü sağlık hizmetleri, destek ve sosyal koruma sağlanmalı. Emeklilere karşı her türlü şiddet ve ayrımcılık ortadan kalkmalı. Emekliler, yaşlılar, insan temel hak ve özgürlüklerinden bütünüyle yararlandırılmalı. Emekliler, ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi vatandaşlık haklarına sahip olmalı.” Irmak, “Dünyada gelir adaletsizliğinin en yüksek olduğu, bütçenin hakça paylaşılmadığı üç ülke var. Türkiye, Güney Amerika ve Meksika…” sözleriyle açıklamayı sonlandırdı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat