Ekonomi

''Ekmekle oynamayın''

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş ve tiyatro emekçileri, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) bir basın açıklaması yaptı.

22 Ağustos 2013 Saat: 19:34
''Ekmekle oynamayın''
''Ekmekle oynamayın''

Basın açıklamasını okuyan Karakuş, Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Şehir tiyatrosu çalışanına teşvik ücreti vermemesine tepki göstererek, “Bugüne kadar herkese eşit ödenen teşvikler bugün neden ödenmiyor? Çalışma barışı neden bozuluyor? Yöneticiler neden performansa dayalı çalışmıyor? Sanatçının ekmeğiyle oynanmasın” dedi.

GALADA ÖVÜNÜYORSUNUZ

Tiyatroda örgütlü olan Tüm Bel-Sen’in şube başkanı Erdal Karakuş, özetle şunları söyledi: “1.500 ile 3 bin lira arasında değişen teşvik ikramiyesi 19 arkadaşımıza verilmedi. Oysa bu ikramiye geçtiğimiz yıllarda tüm arkadaşlarımıza veriliyordu. Şehir tiyatroları elde ettiği başarı ile kentte yüz binlerce tiyatro izleyicisi kazandırdı. Belediye yetkilileri sezon açılışlarında ve galalarda boy gösterirken bu başarı ile övünüyor. Bu durum bugün ücretteki eşitsiz yaklaşımla çelişkili değil mi? bu kurum teknik personeli, atölyeleri, oyuncuları ile birlikte bir çalışma yürütüyor. O zaman amir kadrolarında bulunanlarda performansa dayalı ücret alsın. Neden rekabet, performans kriterlerini kendinizde başlatmıyorsunuz?

EKMEKLE OYNAMAYIN

Eğer arkadaşlarımız iş üretmediyse, emek hırsızlığı yaptıysa neden bugüne kadar amirleri tarafından hiç uyarı almadı. İkramiye verilmeyen arkadaşlarımız arasında hiç kimse bir uyarı dahi almamıştır. Bu durum çalışma barışını bozuyor. Kurumda hiçbir zaman yüzde 100 uyum ile çalışma olmadı. Arkadaşlarımızın muhalefetine rağmen alınan bazı kararlar zorla uygulanıyor. Sanattan neden bu kadar korkuluyor? Ülke her geçen gün sanatı ve sanatçıyı tırpanlayan bir ülkeye doğru gidiyor. Çalışmadan verim ve disiplin istemek hakkınız ama bunu insanların ekmeğini keserek yapamazsınız” 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat