Özdilek

Sağlık

Ekmekle oynamalar yine başladı!

Denetlemenin en az olduğu hatta hiç olmadığı Bekirdere Mahallesi'nde ki bir kaç fırın Tarım Bakanlığı'na bağlı olarak denetlemeler yapan İl ve İlçe müdürlükleri denetlemeler konusunda parmağını bile kıpırdamadığı iddi

20 Kasım 2013 Saat: 09:11
Ekmekle oynamalar yine başladı!
Ekmekle oynamalar yine başladı!

Denetlemenin en az olduğu hatta hiç olmadığı Bekirdere Mahallesi'nde ki bir kaç fırın Tarım Bakanlığı'na bağlı olarak denetlemeler yapan İl ve İlçe müdürlükleri denetlemeler konusunda parmağını bile kıpırdatmayınca ekmek zammının Valilikçe yılbaşına kadar ötelenmesi sonrası, ekmeğe tekrar boya katmaya, hatta ekmeğin bayatlamasını engelleyen bazı katkı maddelerini tekrar kullanmaya başladıkları iddia edildi.

Kepekli ekmekle daha fazla oynuyorlar
Tarım Bakanlığı'nın ekmekte kullanılan katkı maddelerinin kaldırılmasını hükümetin aldığı karar ve bağladığ yasayla 15 katkı maddesi ekmekten çıkarılmıştı. Ekmekten çıkarılan katkı maddelerinin birkaçı, ekmeğin bayatlamasını. Bembeyaz görünmesini, kabarmasını ve herşeyden önemlisi bayatlamasını engelleyebiliyordu. Içindeki tuz ve boyar maddelerin kaldırılmasına kadar iyi bir inceleme sonrası yasakları koyarak halkın sağlığını ciddiye aldığını gösteren AKP hükümetinin aksine fırıncılar yine bildiğini okumaya devam ediyorlar.

Kepekli ekmeğe konan boyar madde ile tüketicinin kandırıldığını dile getiren eski bir fırıncı, "Böylece  kepekli ekmekte bulunması gereken kepek oranını çok daha aşağıya çekiyorlar" suçlamasında bulundu. Haberde görülen renk farklılığı konusun uyarılarda bulunan eski fırıncı, "Çavdar'ın, kepek, darı ve tam buğday ekmeği adı altın tekrar boyalı ekmek satmaya başladılar" suçlamasını da getirdi ve "ekmek yasakların uygulanmaya başlaması sonrası ertesi gün bayatlamasını başlamıştı. Ama yine bayatlamanın önüne geçmeyi başardılar. Acaba Tarım Bakanlığı'nın bilmediği bir madde mı kullanmaya başladılar" şeklinde şüphelerini de ortaya koymuş oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat