Özdilek

Ekonomi

Ekim Ayı İşsizlik Oranı Yüzde 10,4

TUİK tarafından açıklanan Ekim ayı işsizlik oranı yüzde 10,4’e geriledi.

15 Ocak 2015 Saat: 21:44
Ekim Ayı İşsizlik Oranı Yüzde 10,4
Ekim Ayı İşsizlik Oranı Yüzde 10,4

İşsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Ekim ayında işsizlik oranı bir evvelki aya göre 0,1 puan azaldı.  Mevsim etkilerine bağlı olarak işgücüne katılımdaki gerilemenin etkisini görüyoruz” dedi.

                                                                                                                              

Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan bütçe rakamlarını yorumlayan Zeytinoğlu “Aralık ayında bütçe 11,3 miyar TL açık verdi. Yılı, 22,7 milyar TL açık ile Orta Vadeli Programla uyumlu olarak kapattık. Maastricht kriterlerinin oldukça altında olduğu için çok başarılı buluyoruz. Mali disiplinden vazgeçmediğimizin bir göstergesidir. Ancak sık sık hedefimizin denk bütçeyi yakalamak olması gerektiğini vurguluyoruz. Reel sektör olarak bizlerin faizleri düşük seviyeden kullanması bakımından Hükümetimizin açık vermemesini istiyoruz. Bütçe gider kalemlerimiz enflasyon kadar artsaydı 10 milyar TL daha eksik açık verirdik. Açık vereceksek altyapı yatırımlarına ve Ar-Ge’ye harcayarak verelim diyoruz.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat