Özdilek

Turizm

EHLİ BEYT’E SELAMLARINI SUNULAR

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İnterteks Fuar Alanında bu yıl 5.’si düzenlenen Geleneksel “Sevgide Buluşalım” Aşura etkinliğine; Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy,  AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya,Başiskele Kaymakamı Selami Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Tahir Büyükakın,Ercan Yazıcı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı
 
ALEVİ VE CEM VAKFI LİDERLERİ KATILDI
Alevisi-Sünni’siyle adeta bir mermer blok gibi tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya haykırdığı “Sevgide Buluşalım” Aşura etkinliğine Türkiye’nin önde gelen Alevi ve Cem Vakfı liderleri de katıldı. Törene Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, Alevi İslam Din Hizmetleri Genel Başkanı Ali Yücedede, Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek’te katıldı.
 
KOCAELİ CEM VAKFI BAŞKANLARI
“Sevgi de buluşalım” Etkinliği programı Kocaeli genelinde bulunan ve etkinliğe katkı sağlayan il ve ilçe Cemevleri başkanlarının sahneye çıkarak vatandaşları selamlaması ile başladı. Etkinlikte İzmit Tavşantepe Cem Kültür Evi Başkanı Ali Ekber İncesu, Derince Çınarlı Cem Evi Kültür ve Sanat Derneği Başkanı-Hüseyin Gülsever, Gebze Cumhuriyet Mahallesi Cem Evi Başkanı- Dursun Ali Akbaş, Darıca Cem Evi Başkanı Ali Ateş Osanmaz, Gebze Cem Evi Başkanı Teslim Yıldız, Derince İmam Hüseyin Cem Evi Başkanı-Hüseyin Güngör, Çayırova Abdal Musa Cem Evi Başkanı İbrahim Demiray, Körfez Cem Evi Başkanı Selami Karanfil hazır bulundu.
 
LİDERLERDEN BİRLİK ÇAĞRISI
Kocaeli de bulunan Cemevleri adına konuşmayı Çayırova Cemevi Başkanı İbrahim Demiray yaptı. Demiray konuşmasında kardeşliğe birlik beraberliğe dikkat çekti. Daha sonra sırası ile sahneye çıkan Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, Alevi İslam Din Hizmetleri Genel Başkanı Ali Yücedede, Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek’te konuşmalarında birlik mesajları verdiler
 
İSLAM İNSANI AYRIŞTIRMAZ
Daha sonra konuşan Ali Yücedede etkinliğin uluslar arası düzeyde yapılması temenni ederek yurtta sulh cihanda sulh istediklerinin altını çizdi. Türkiye’de Kürt-Türk Çingene gibi insanların ayrıştırılmaya çalışıldığını da belirten Alevi İslam Din Hizmetleri Genel Başkanı Ali Yücedede, ‘’İslam’ın mesajı insanı ayrıştırmaz.’’dedi. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Öztürk ise, ‘’Bizleri düşman yapmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakalım.’’dedi.
 
TOPLUMUN SEVGİYE İHTİYACI VAR
Cem Vakfı Genel Başkanı Hıdır Akbayır’da yaptığı konuşma da birlik beraberliğin önemine değinerek, ‘’Toplumun sevgiye ihtiyacı var. Bu etkinlikte emeği geçen başta Büyükşehir olmak üzere tüm cem evlerine teşekkür ediyorum.’’dedi. Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek ise, ‘’Burada alevi yok Sünni yok. Burada insan var. Türkiye’de siyasetin anlayamadığı şey de bu. İnsanların ayrısı gayrısı yok” dedi.
 
NEFRET YOKLUĞUN OLSUN SEVGİDE BULUŞALIM
Son olarak sahneye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu birlik ve beraberliğe dikkat çekerek “4 yıl önce; "gelin tanış olalım,  sevelim sevilelim" dedik ve “Sevgide Buluşalım” toplantılarına başladık. Ya Muhammed Ya Ali Ya Hüseyin Ya Hasan nidalarıyla ve onların yolundan yürüdük. Gönüller Sultanı Mevlana'dan demlendik, Şahlar Şahı Hacı Bektaş-ı Veli'nin dergâhında Cem olduk. Yeryüzü durdukça, İnsan var oldukça, Sevgide Buluşmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ve biliyoruz ki; Sevgiye yan gözle bakanlar yanlış yapıyor. Ve bu salonda bulunan herkes, Sevgide buluşuyor. Diyoruz ki;Nefret yokluğun olsun,Sevgide Buluşalım.
 
DÜNYA DÖNDÜKÇE BU BİRLİK DEVAM EDECEK
10 Muharrem hepimizin ortak matemi. Yeryüzü, Yüzü suyu hürmetine yaratılan peygamberimizin, Canı gibi sevdiği iki torunu vardı: Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin. Peygamberimiz onların varlığıyla mutlu idi. Hazreti Ali ve Hazreti Fatma’nın evleri Onların varlığı ile şenleniyordu. Ve zaman geçti. Peygamberimiz; "Refik-i Ala'ya" göçtü. Hazreti Ali ve Fatma annemiz de Bir süre sonra babalarına kavuştu. Peygamberimizin emaneti olan; Hazreti Hasan Efendimiz hain bir suikastla, Hazreti Hüseyin efendimiz ise, Hakkın tahakkuku için çıktığı bir seferde,10 Muharrem günü Kerbela'da hunharca şehit edildi.  10 Muharrem yani Aşura, O günden beri biz Müslümanların matem günüdür. Peygamber sevgisinde, Ehl-i Beyt sevgisinde ve Şehitlerimiz için tuttuğumuz matemde Birliğimiz vardır. Bu birlik; Yeryüzü durdukça, Dünya döndükçe devam edecek bir birliktir.
 
EHLİ BEYT’E SELAMLARIMIZI SUNUYORUZ
"Sevgide buluşalım" programı, Yüzyıllardır paylaştığımız bu birlikteliğin,21. yüzyılda haykırılmasıdır. Her kimden ve ne sebeple olursa olsun, Zulme ve haksızlığa karşı birliğimizin bir göstergesidir. Çok şükür sesimiz Her yıl biraz daha gürleşiyor, Ülkemizin dört bir yanında yankılanıyor. Bugün burada cem olan topluluk ülkemizin en hakiki en samimi fotoğrafıdır. Büyük Türkiye işte bu salondadır. Sevgide buluşarak; Sevdiklerimize Peygamberimize, Ehli Beyte Hazreti Hasan ve Hüseyin Efendimize Selam ve muhabbetlerimizi sunuyoruz.
 
KARDEŞLİK BAKİ OLSUN
Dünya hepimiz için fani, Bu fani dünyayı, muhabbetle şenlendirmek bize düşüyor. Dün bunu yaptık, Bugün bunu yapıyoruz, Yarın da bunu yapacağız. Fani dünya hiçbir kırgınlığa, Hiçbir gönül kırıklığına değmez. Pir Sultan Abdal ne güzel söylüyor. Yalan dünya. Yürü bire yalan dünya Yalan dünya değil misin? Hasan ile Hüseyin’i, Alan dünya değil misin? Bak şu kışa, bak şu güze. Ciğer kebap oldu köze, Muhammed'i bir top beze, Saran dünya değil misin? Pir Sultan’ım ne yatarsın? Kurmuş çarkını dönersin, Ne konarsın ne göçersin. Kalan dünya değil misin? Cem’imiz mübarek olsun. Kardeşliğimizin dünya durdukça devam etmesini niyaz ediyorum.” Şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Karaosmanoğlu Ali Yücedede ve Hıdır Akbayır’a teşekkür plaketi, verdi.
 
DEYİŞLERE EŞLİK ETTİLER
Tören alanına gelen binlerce vatandaşlardan bazıları koltuklarda otururken birçoğu yerde oturmayı tercih etti. Törene katılan vatandaşlardan bazıları sevgide buluşalım yazılı tişörtleri giyerken genç yaşlı birçok kişide başına Hz. Ali yazılı bantlar taktı. Etkinlikte sanatçıların söyledikleri deyişlere binlerce vatandaş eşlik etti.
 
10 BİN AŞURA DAĞITILDI
Bu yıl 5.si düzenlenen etkinlik kapsamında etkinliğe katılan vatandaşlara 10 bin kişilik Aşura ikram edildi. Aşura dağıtımı etkinlik sonunda katılımcılara ikram edildi. Tören de Türk Halk müziğinin sevilen sanatçısı Sabahat Akkiraz da söylediği deyişlerle törene ayrı bir güzellik kattı.Etkinlik sonunda binlerce vatandaş bir sonraki yıl tekrar buluşmak üzere alandan ayrıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat