Özdilek

Eğitim

Eğitimde, 19 milyon TL’lik açılış törenleri

İlimizde eğitime yıllardır çok önemli katkılar sağlayan Federal moğul firmasının sahibi dereli ailesinin Yenimahalle’de yıkılan zafer İlkokulu binasının yerinde yaptırdığı Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu binası, Bilim Sanayi ve Tekn

19 Eylül 2013 Saat: 20:51
Eğitimde, 19 milyon TL’lik açılış törenleri
Eğitimde, 19 milyon TL’lik açılış törenleri

Törende konuşan bakan Nihat Ergün, “ Ülkemizin, çevreye ve topluma duyarlı sanayicilere ihtiyacı var.  çevreyi kirleterek çok para kazanabilirsiniz. Ancak temiz havayı, temiz suyu  kazandığınız parayla geri alamazsınız” dedi.

12 MİLYON TL’YE MALOLDU

Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu binası, yıkılan Zafer İlkokulu binasından boşalan  alan üzerinde inşa edildi. Zafer İlkokulu binasının yıkımı gecikmiş, bu nedenle yeni okulun inşaatına geç başlanmıştı. Buna rağmen,  24 derslikli yeni okul binasının inşaatı 8 ayda tamamlandı ve bu eğitim yılının başına  yetiştirildi.  Mehmet Sinan Dereli, kendi adını verdiği okul için 12 milyon TL harcadı.

Törende konuşan  Sinan dereli  yaptırdıkları okulların üzerinden ellerini çekmediklerini, her yıl bu okullar için ayrıca 1.2 milyon TL’lik bütçe ayırdıklarını söyledi. Dereli Ailesinin yine çok kısa süre içinde komşu Sakarya’da yaptırdığı modern okullar da bu eğitim yılında hizmete açılmıştı.

Törende Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile, Kocaeli Valisi Ercan Topaca da konuştular, eğitim yatırımlarının önemini vurgulayarak, Dereli ailesine katkıları nedeniyle teşekkür ettiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat