Özdilek

Ekonomi

Eğitimciler iş bıraktı

İlimizdeki eğitim sendikaları hükümetin MEB temel kanunu ile ilgili tasarısına tepki gösterdi. Sendikaya bağlı eğitimciler, karara tepki amacıyla dün bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

25 Şubat 2014 Saat: 17:23
Eğitimciler iş bıraktı
Eğitimciler iş bıraktı

Milli Eğitim Temel Kanunu ile bazı kanun ve kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı milli eğitim komisyonunda kabul edildi. Eğitimciler, yapılan değişikliğe düzenledikleri basın toplantısı ile tepkilerini dile getirdiler. Basın açıklamasına TES Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Süleyman Pekin, Eğitim-Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan, Eğitim-İş Şube Başkanı Bilal Şener ve TES 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kılıç katıldı.

 

MEB Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi için dün ortak iş bırakma eylemi gerçekleştiren 3 sendika, basın açıklaması ile eylemlerinin gerekçelerini paylaştılar. 3 sendika adına açıklama yapan Süleyman Pekin, “Yasa tasarısı açıkça sivil bir darbedir. Bu tasarı insan hakkı ihlalleriyle doludur. Kazanılmış hakları budamaktadır” şeklinde konuştu.

 

Sözlerine devam eden Pekin, tasarının bu haliyle yasalaştırılması halinde eğitimin yönetilmez hale geleceğini, okullardaki başarının düşeceğini söyleyerek, “MEB yandaş yetiştirme kurumu haline gelecektir. İntikam hırsı ile hareket edenler eğitimi yerle bir ettiğinin farkına varmalı ve bu ucube tasarıyı ivedilikle geri çekmelidir” diye konuşarak tüm sendika üyelerini ve bütün eğitim çalışanlarını iş bırakma eylemine davet etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat