Özdilek

Eğitim

Eğitim-Sen: YGS’deki soru işaretleri giderilsin

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

YGS'deki şifre iddialarını değerlendiren Eğitim-Sen, acilen bir açıklama yapılmasını ve kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesini istedi.

Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi, Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) ile ilgili olarak ortaya atılan şifreli soru kitapçıkları iddialarını değerlendirmek üzere önceki gün bir basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan, “Bu yıl yapılan sınavda, görev alan eğitim emekçilerine ve adaylara dönük eşi benzeri görülmemiş polisiye tedbirler uygulayarak sınav salonlarını İkinci Dünya Savaşı'ndaki esir kampları haline dönüştürenler, adaylara potansiyel kopyacı muamelesi yaparak adayların var olan sınav stresini ve gerilimini daha da artıranlar, şaibelerin odağı haline gelmiştir. Soruların pratik bir şifre aracılığıyla yüksek net oranlarında çözüleceği haberleri ise YGS`ye dair ciddi şüpheleri beraberinde getirdi” dedi.


AÇIKLAMA YAPILSIN
Acilen tatmin edici bir açıklama yapılması gerektiğini ifade eden Kaplan, “KPSS`deki kopya skandalında halen bir sonuca ulaşılamamış olması, İstanbul`da sisteme müdahale edilerek sadece kız öğrencilerin belirli okullarda sınava alınmış olması ve geçmişte yaşanan kopya skandalları, YGS üzerinde artan şüpheleri pekiştirmektedir. Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması ve kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde yanıtların alınabileceği ve basının geniş katılımıyla acilen bir toplantı yapılmalıdır. Eğitim-Sen olarak bu iddiaların titizlikle araştırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi için, ifade ettiğimiz adımların acilen atılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat