Özdilek

Güncel

EĞİTİM-SEN’LİLERE HAPİS CEZASI

Geçtiğimiz yıl 4+4+4'ü protesto etmek isterken polisle aralarında arbede çıkan Eğitim-Sen'liler hakkında mahkeme 8 ay 10’ar gün hapis cezası verdi

27 Mart 2013 Saat: 20:15
EĞİTİM-SEN’LİLERE HAPİS CEZASI
EĞİTİM-SEN’LİLERE HAPİS CEZASI
Geçtiğimiz yıl 4+4+4 sistemini protesto etmek için yürüyüş yapan Eğitim-Sen`li öğretmenler ile polis arasında çıkan arbede sonrasında eğitimcilere dava açılmıştı. Kamu malına zarar verme ve görevi yaptırmama suçlamasıyla Eğitim-Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan ile üyeler Ali Paker, Barış Sevindik, Orhan Bakır, Ali Birol, Tarık Erkan, Kazım Bulut, İlhami Şahbaz, Caner Aktan ile Yankı Subaşı hakkında dava açılmıştı. 
 
KANUNSUZ DEĞİLDİR
Kocaeli 3. Sulh Ceza Mahkemesi`ndeki davanın son celsesi görüldü. Davaya sanıkların avukatları Özgür Üstündağ ile Doğan Kerim Şimşek katıldı. Avukat Üstündağ, "Herhangi bir şekilde kanunlar çerçevesinde başlayan bir gösteri yürüyüşünün kolluğun ‘yeter dur` demesiyle bitirilmesi ve kanunsuz hale gelmesi mümkün değildir" dedi. 
 
TEK SUÇTAN CEZA 
Diğer avukat Doğan Kerim Şimşek ise "Sanıklara atılı suçlar gerçekleşmemiştir. Beraat kararı verilmesini talep ediyorum" şeklinde konuştu. Mahkeme, tüm sanıklara, toplantı ve gösteri yürüyüş maddesi ile kamu malına zarar verme suçlamasıyla açılan davada beraat verdi. Ancak sanıklara polis memurları Ramazan Hekimoğlu ile Serdar Polat'a karşı görevi yaptırmama suçundan 8'er ay 10'ar gün hapis cezası verildi. Sanıkların cezaları hükmün geri bırakılmasına çevrildi. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat