Özdilek

Güncel

Eğitim Sen’de 2 aday yarıştı

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’nde Veysel Kaplan dönemi sona erdi. Efsane başkan Veysel Kaplan’ın tüzük gereği aday olmadığı kongrede Osman Çolakoğlu ve Suca Omurca yarıştı.

1 Mart 2014 Saat: 18:04
Eğitim Sen’de 2 aday yarıştı
Eğitim Sen’de 2 aday yarıştı

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi 9. Olağan Genel Kurulu, dün Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. BDP İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, HDP İzmit İlçe Başkanı Osman Nuri Şenol, CHP İl Emek Bürosu Başkanı Mehmet Akagündüz, Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik, Eğitim-İş Şube Başkanı Bilal Şener ve ÖDP İl Başkanı Osman Bahçeci de kongreye katıldı. Genel kurulda mevut başkan Veysel Kaplan tüzük gereği aday olmadı. 6 yıl üst üste başkanlık yapan Veysel Kaplan’ın yerine Suma Omurca ve Osman Çolakoğlu aday oldu. 346 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrenin divan başkanlığını Ali Haydar Konca yaparken, Erdal Karakuş ve Selahattin Pehlivan katipliği üstlendi.

Genel kurulun açılış konuşmasını mevcut başkan Veysel Kaplan yaptı. Kaplan, Türkiye’nin içinden geçtiği sürecin zor ve karanlık bir süreç olduğunu ifade etti. Kaplan, “İyi kötü demokrasinin olduğu bir dönemi hiçbir zaman yaşamadık. Faili meçhul cinayetler, katliamlar her zaman yaşandı. Türkiye’de bu acılı tablo sanki bir kadermiş gibi hiçbir zaman değişmedi. Ama hiçbir dönemde bu içinden geçtiğimiz süreç gibi acımasız olmamıştı. Hiçbir dönem bu kadar yalan söylenmedi. Bu yaşadığımız her zamanki yaşadığımız dönemden çok farklı” diye konuştu.

Sert konuşmasına devam eden Kaplan, “Başbakan televizyon kanallarını önceden ayarlayarak gözyaşı döküyor. Kameralar o anı çekerek halka izletiyor. Tamamen bir oyun tamamen bir kurmaca. Utanmadan sıkılmadan bunu yapan bu ülkenin başbakanı. Almanya’da Nazi döneminde kurulan propaganda bakanlığı yalanlar söyleyerek halkı kamplaştırmıştı. Bizde propaganda bakanlığı yok ama Başbakan ve etrafındakiler sabahtan akşama kadar yalan söyleyerek halkı kamplaştırmaya doğru sürüklemiştir. Aynı yalanlar Maraş ve Çorum katliamlarında da söylenmişti. Bunun nedeni toplumu ayrıştırmak ve nemalanmak” diye konuştu.

Eğitimdeki sorunları da gündeme getiren Şube Başkanı Veysel Kaplan, “Yeni yasa ile artık öğretmen olmak o kişi hakkında söylenen sözcüklere bağlıdır. Eğitim artık piyasalaştırılmıştır. Okullar satışa çıkarılacaktır. Artık Kürdüm, Aleviyim, aydınım, solcuyum diyen öğretmen olmayacak. İktidara biat edenler çok rahat bir şekilde öğretmen olabilecek. İktidara karşı duranların ise öğretmen olması bitmişti. O dönem kapanmıştı. Ama biz bu hesabı burada bitirmeyeceğiz. Sendikal alanda mücadelemiz devam edecektir. Halkı aydınlatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemi başladı.

Adayların listeleri şöyle;  

OSMAN ÇOLAKOĞLU’NUN LİSTESİ

YÖNETİM:İsmail Çamdalı, Evrim Çiftçi, İlhani Çahbaz, Mustafa İbiş, Cemal İlgün, Veysel Kaplan

DENETİM KURULU: Sevim Taner Kodaş, Nuri Küçük, Muharrem Kulaksız

DİSİPLİN KURULU: Eylem Ülbeği, Prof.Dr. İsmail Şiriner, Burçin Ediniz

GENEL MERKEZ DELEGELERİ: Osman Çolakoğlu, İsmail Çamdalı, Evrim Çiftçi, İlhani Şahbaz, Mustafa İbiş, Cemal İlgün, Veysel Kaplan

SUCA OMURCA’NIN LİSTESİ

YÖNETİM: Osman Ergün, Metin Temel, Göksal Yılmaz, Çağlar Aslan, Selami Kafkaslı, Nalı Ulutepe

DENETİM KURULU: Nevzat Bayram, Atilla Yurdakul, Ayhan Karakuş

DİSİPLİN KURULU: Kemal Demir, Yusuf Yılmaz, Nurşen Turan Öğüt

GENEL MERKEZ DELEGELERİ: Suca Omurca, Osman Ergün, Mesut Fırat, Metin Temel, Göksal Yılmaz, Selami Kafkaslı, M.Sezai Bayram

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat