Özdilek

Güncel

Eğitim-İş’ten imza kampanyası

Vergi diliminin artırılması amacı ile imza kampanyası başlatan Eğitim-İş’te şube başkanı Bilal Şener, yaptığı açıklama ile vergi oranlarının vatandaşın mali gücüne göre belirlenmesini istedi.

28 Kasım 2014 Saat: 16:00
Eğitim-İş’ten imza kampanyası
Eğitim-İş’ten imza kampanyası

Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, vergi dilimi olan yüzde 15’lik vergiye tabi limitin 11 bin TL’den, 22 bin TL’ye yükseltilmesi talepleri için imza kampanyası düzenledi. Ülke genelinde 24 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında kurulacak stantlarda düzenlenecek olan kampanyanın startı dün İzmit’te verildi.

 

MALİ GÜCE GÖRE VERGİ

Eğitim-İş’in imza kampanyasına CHP’liler ve ilimizdeki bazı STK’lar da destek verdi. İzmit yürüyüş yolu üzerinde kurduğu standın önünde yapıldı. Kampanya öncesinde bir de açıklama yapan şube başkanı Bilal Şener, herkesin kamu harcamalarını finanse etmek üzere vergi ödemek yükümlülüğünün olduğunu, fakat bu ödemenin mali güce göre olması gerektiğini belirtti.

 

VERGİ REFORMU YAPILMALI

Konuşmasında asgari ücretliler başta olmak üzere ücretli çalışanların üzerinde ağır bir vergi yükünün olduğunu ifade eden Şener, “Vergi oranlarının özellikle yüzde 15’ten yüzde 20’ye yükselmesi aşamasında yapılan artıştan fazla vergi kesintisi söz konusu. Bu da kamu çalışanlarının alım gücünü düşürmektedir. Yani kaşıkla verip, kelepçeyle geri alınmaktadır” sözleri ile hükümeti eleştirdi. Şener ayrıca Türkiye’de vergi konusunda bir reform yapılması gerektiğini de dile getirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat